Bli medlem i föreningen för utveckling av boende och näringsliv i bygden.
Se mer infomation och stadgar på länk Infoblad TuRe

Privatpersoner, företag och föreningar blir medlemmar genom att betala en insats vid inträde med 99 kr/andel.

Mejla anmälan till nils-ola.andersson(a)tavelsjo.se
Betala sedan till bankgiro 649-1948 och glöm inte att ange ditt mobilnr som referenstext.


Tavelsjö- och Rödåbygdens utveckling, ek. för.
Ordf. Göran Sundqvist, 070-646 57 73

________________________________________________________________

040729 huset från VallbergetMånga frågar sig säkert vad det egentligen är för vits med självkörande fordon på landsbygden. Ett rimligt svar är att för ”vanlig kollektivtrafik” kan förarkostnaden uppgå till 70 procent av den totala. På landsbygden är det i normalfallet svårt eller omöjlig att få tillräckligt resenärer. I alla fall om det inte ska vara betydligt större subvention än vad som normalt anses rimligt. Därför har ett forskningsprojekt kommit igång för att bland annat också klara ut vad den verkliga kostnaden för trafikering med självkörande fordon kan bli när man tagit hänsyn till samtliga kostnader som kan tänkas uppstå.

Läs mer genom att klicka på rubriken eller här.

Läs också mer om projektet på SmartLandsbygds sida: här.

Lagårdar

Hej Tavelsjö!

Mitt namn är Jonas och läser 4e året på arkitekthögskolan i Umeå och har precis som Filippa också intresserat mig för möjligheten att undersöka landsbygden kring Tavelsjö genom mina studier.

Jag går en kurs som handlar om bostaden och i mitt projekt har jag valt att kolla på ekonomibyggnader som typologi och dess roll i den post-rurala landsbygden.

Äger du en ekonomibyggnad? I så fall hade det varit otroligt värdefullt om du ville hjälpa mig samla in lite information om ekonomibyggnaderna i trakten genom att svara på några frågor på länken nedan:

https://forms.gle/uKncbowbduVHeFZV9

Tusen tack på förhand och tveka inte att höra av er om ni har några frågor!”

Allt gott,

Jonas Eltes

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Göran 80 år P1030983 2

Det var många som gratulerade Göran Sundqvist, när han nyligen fyllde 80 år och Gerd och han hade öppet hus hemma i Svedjan med vacker utsikt över Tavelsjön.

Äntligen, äntligen har vi tagit ett jättekliv i vår ambition att få till lägenheter i Tavelsjö. I dagarna har vi i TuRe nått en överenskommelse med Peab. Resultatet förmedlas i en gemensam pressrelease som syns i delar nedan.

Peab Bostad förvärvar tomt i Tavelsjö från Föreningen TuRe

Nu väljer Föreningen TuRe att sälja den byggklara tomten i Tavelsjö utanför Umeå till Peab Bostad. Här planeras det för 4 flerbostadshus om totalt ca 30 bostadsrätter på härligt läge vid sjön i centrala Tavelsjö.

· PEAB har på ett positivt sätt medverkat med expertkunskaper vid framtagning av detaljplanen, något som har varit viktigt för oss, säger Föreningen TuRe som  ...

Läs mer genom att klicka på rubriken.

TURE Årsmöte 2019 DSC 0549

Det är mycket viktigt att kommunen, när det gäller landsbygdens planering och utveckling, lyssnar till befolkningens synpunkter och önskemål, eftersom det är dessa, som bäst inser vilka möjligheter som finns och hur de kan förverkligas.

Hans Göran Susan och Monika P1040078

Många föreningar från Tavelsjö var representerade när Biosfärsområde Vindelälven-Juhtatdahka invigdes på Kvarnområdet i Vindeln den 17 augusti.

Söndag den 28 april kl. 18:00 på Wärdshuset Tavelsjö, Strandvägen 25.

Program

18:00 Utveckling i vårt område sett ut politikers synvinkel. Möjligheter till byggande och finansiering av byggande, infrastruktur i form av vägar, kollektivtrafik, barntillsyn, skolor, äldrevård, sjukvård, fritid samt näringslivsfrågor är exempel på ämnen där kommunen och dess politiker har stor rådighet. Men även vad blivande biosfärsområde Vindelälven-Juhtatdahka kan innebära för vår bygd.

Gästtalare Mattias Larsson (C) och Peder Westerberg (L).

18:30 Fika

19:00 Årsstämma i Tavelsjö- och Rödåbygdens utveckling ekonomisk förening med dagordning enligt stadgarna.

IMG 4469

Anmälan till Alf Söderlund, per telefon eller SMS 070-630 06 51 eller skicka med e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Välkomna!

 

Tavelsjö- och Rödåbygdens utveckling, ekonomisk förening
Styrelsen