Bli medlem i föreningen för utveckling av boende och näringsliv i bygden.
Se mer infomation och stadgar på länk Infoblad TuRe

Privatpersoner, företag och föreningar blir medlemmar genom att betala en insats vid inträde med 99 kr/andel.

Mejla anmälan till nils-ola.andersson(a)tavelsjo.se
Betala sedan till bankgiro 649-1948 och glöm inte att ange ditt mobilnr som referenstext.


Tavelsjö- och Rödåbygdens utveckling, ek. för.
Ordf. Göran Sundqvist, 070-646 57 73

________________________________________________________________

Hans Göran Susan och Monika P1040078

Många föreningar från Tavelsjö var representerade när Biosfärsområde Vindelälven-Juhtatdahka invigdes på Kvarnområdet i Vindeln den 17 augusti.

Göran 80 år P1030983 2

Det var många som gratulerade Göran Sundqvist, när han nyligen fyllde 80 år och Gerd och han hade öppet hus hemma i Svedjan med vacker utsikt över Tavelsjön.

Invigning TTT

Tio Toppar Tavelsjö – Tavelsjöbygdens nyaste friluftsprojekt invigdes nyligen på Hemberget, 205 meter över havet (möh) i strålande sol och med stort jubel från ca 140 personer som tagit sig uppför klipporna till toppen.

TURE Årsmöte 2019 DSC 0549

Det är mycket viktigt att kommunen, när det gäller landsbygdens planering och utveckling, lyssnar till befolkningens synpunkter och önskemål, eftersom det är dessa, som bäst inser vilka möjligheter som finns och hur de kan förverkligas.

Clipboard01Inbjudan

Senaste informationen kring Kyrkbacken i Tavelsjö

Det planerade lägenhetsbygget vid Wärdshuset och kyrkan i Tavelsjö
Församlingsgården i Tavelsjö den 25 juni 19.00-21.00

Syftet med kvällens program är att skapa engagemang och öka delaktigheten bland intressenterna och visa att vi är fast beslutna om att driva Kyrkbacken i hamn.

Klicka på rubriken för mer info.

Söndag den 28 april kl. 18:00 på Wärdshuset Tavelsjö, Strandvägen 25.

Program

18:00 Utveckling i vårt område sett ut politikers synvinkel. Möjligheter till byggande och finansiering av byggande, infrastruktur i form av vägar, kollektivtrafik, barntillsyn, skolor, äldrevård, sjukvård, fritid samt näringslivsfrågor är exempel på ämnen där kommunen och dess politiker har stor rådighet. Men även vad blivande biosfärsområde Vindelälven-Juhtatdahka kan innebära för vår bygd.

Gästtalare Mattias Larsson (C) och Peder Westerberg (L).

18:30 Fika

19:00 Årsstämma i Tavelsjö- och Rödåbygdens utveckling ekonomisk förening med dagordning enligt stadgarna.

IMG 4469

Anmälan till Alf Söderlund, per telefon eller SMS 070-630 06 51 eller skicka med e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Välkomna!

 

Tavelsjö- och Rödåbygdens utveckling, ekonomisk förening
Styrelsen

På annan plats på Bygdeportalen under By Tavelsjö har Mårten Edberg lagt upp en film från majbrasan 2018 i Tavelsjö med en del av Anders Enetjärns valborgsmässotal. Jag har lyssnat på talet och gillade det Anders sa så mycket att jag vill lägga upp hela talet med Anders goda minne. Så här nedan kommer hela talet efter Anders manuskript. Klicka på rubriken för att läsa mer.
/Göran Sundqvist

Valborgsmässotalet av Anders Enetjärn april 2018

Tack för att jag får möjligheten att tala ikväll! Och stort tack till er som varje år arrangerar valborgsmässofirandet här i Tavelsjö. Vi är många som uppskattar det.