Fyra studenter inom interaktionsdesign besökte Tavelsjöbygden under Påsken.
Under påskhelgen hade Tavelsjöbygden besök av fyra studenter som går utbildning inom Interaktionsdesign. Under en tio veckors kurs har de fokus på transport- eller mobilitetslösningen efter Vindelälven-Juhtatdahka/ Väg 363.

Studentbesök 20190420

Hans Weinehall, Göran Sudqvist, Sally Eom, P-G Olofsson, Zena Corda, Alf Söderlund, Evgenia Kateroudaki, Eva Wiklund, Lea Bachmann, Lena Alwerud, Hans-Göran Olofsson vid träffen på Wärdshuset. Foto: Mårten Edberg

2018 startade Region Västerbottens förstudie MOBEVI (Mobilitet och transporter för besöksnäringen efter Väg 363 och Vindelälven-Juhtatdahka). Förstudien genomförs i samarbete mastersstudenter från Designhögskolan, Umeå. Det är ett tjugotal studenter från olika länder i världen som arbetar med förstudien, men ingen från Sverige.

Klicka på rubriken för mer info.

Fiskekort kan köpas på flera ställen, bland annat hos Sture Edberg, Långviksvallen 75 med mobiltelefon 072-7133693. Där finns också båt och elmotor att hyra. Kartlänk till Sture Edberg

Priser 2017

Barn och ungdomar under 16 år: gratis fiske

Dagkort: 30 kr/dygn per person

7-dagars veckokort: 70 kr per person

Årskort, kalenderår: 300 kr per person

Familjekort för fast boende kring sjön: 300 kr per kalenderår

Gästkort (gäller om årskort finnes, en gäst per tillfälle): 150 kr per kalenderår

 

Hyra båt & motorer

Hyra båt hos Sture Edberg: 100 kronor/dygn.

Hyra elmotor, med två batterier: 100 kr/dygn.

Hyra fyrtaktsmotorer, 2,5 hk & 4 hk, med bensin: 200 kr per dygn, vardera

 

För djupkarta klicka här. (1,8 MB)

Tavelsjo 2 4

”Tavelsjö Bra Liv” blev en slogan på Tavelsjöns is den 6 januari. Mons, Isac och Anders Enetjärn skapade de 15 meter höga bokstäverna, en stor labyrint och en spiral i nysnön.
– Det här är förgängligt. Vi skottade i fredags, och redan på lördagen var det borta. Drevsnö och snöfall raderade ut allting, säger Anders Enetjärn. Men det kommer nya möjligheter. En snöfylld sjöyta är som ett oskrivet vitt papper.
Att det blev just orden ”Tavelsjö Bra Liv” som de skrev i helgen är ingen slump.

Gert Coone blev redan som åttaåring intresserad av Sverige. Han och hans fru Ann har läst svenska sen 2014 på Belgiska universitetet.

En av drivkrafterna att lära sig svenska är att man har köpt ett hus i Medelpad där hela familjen bestående av sonen Ids och dottern Diede tillbringar en stor del av semester och skollov.

Coone copy

Vallberget

I Västerbottens Kuriren publiceras idag - den 10 setember 2014 - en artikel som beskriver at ett intentionsavtal tecknats mellan Balticgruppen och Umeå kommun i syfte att bygga en skidanläggning på Vallberget i Långviksvallen, Tavelsjö.

Läs mer här.

håkan lundgren

Bild: Håkan Lundgren

En ny hemsida med information om Destination Tavelsjö-Vindelälven

Välkommen till det erkänt vackra område som omfattar ett stort antal byar i Tavelsjöbygden och längs Vindelälvens dalgång från Vännäsby och upp till Vindeln. Hemsidan har tillkommit i första hand som lättillgänglig information till alla som gästar vår bygd från när och fjärran men också som service till alla ortsbor. Här finns information om boenden, besöksmål och aktiviteter av olika slag.

Gästvänlig Landsbygd

Välkommen in och se mer på http://www.landsbygdsturism.se/

eller klicka här se mer på 

 

thumb Fåren på WP 2014-06-09 14.26.12-3Måndag den 23 juni är det premiär för sommarcafé i Wärdshuset Prästgården. Där kommer också att finnas information om aktiviteter och besöksmål runt om i Tavelsjö- och Rödåbygden i f d pastorsexpeditionen.

Det är Marie Louise Lindell och Torbjörn Wennebro som på TuRe:s uppdrag inrett huset och startat verksamhet med möten och Bed & Breakfast som kommer att driva caféet. Till sin hjälp har man sommarjobbande skolungdomar. Först ur är Frida Holmström från Flurkmark. Öppettiderna blir till en början 12.00 – 16.00 alla dagar.

Välkomna!