Fiskekort kan köpas på flera ställen, bland annat hos Sture Edberg, Långviksvallen 75 med mobiltelefon 072-5303384. Där finns också båt och elmotor att hyra. Kartlänk till Sture Edberg, Långviksvallen 75


Läs mer och se foton på båtarna genom att klicka på rubriken.

Batchad000001702021 genomfördes julmarknaden för första gången längs "en gata" mellan kyrkan och Tavelsjö Wärdshus. Det var Kocken och Assistenen, som driver Wärdshusets restaurang, som arrangerade det hela. Totalt var det 19 bord och besökarna trängdes i gemyt längs marknadsgatan.

Klicka på rubriken så kan du ta del av en bildkavalkad från julmarknaden.

Gert Coone blev redan som åttaåring intresserad av Sverige. Han och hans fru Ann har läst svenska sen 2014 på Belgiska universitetet.

En av drivkrafterna att lära sig svenska är att man har köpt ett hus i Medelpad där hela familjen bestående av sonen Ids och dottern Diede tillbringar en stor del av semester och skollov.

Coone copy

00000074Lördagen den 7 augusti 2021 tuffade det till i Tavelsjöbygden. Då drog det fram en traktorparad med start vid Tavelsjö Bygdegård och slut hos Nisse Granberg i Kvarnfors (som är vida känd för sina pietetsfullt renoverade traktorer).

Det var 15 traktorer av olika årsmodeller som i behaglig takt visade upp sig i all prakt för befolkningen längs vägen på östra sidan om Tavelsjön. Östen Andersson, Västerbacka, var en av initiativtagarna och han ställde i utsikt att årets evenemang skulle upprepas nästa år.

Se det hela via denna länk.

håkan lundgren

Bild: Håkan Lundgren

En ny hemsida med information om Destination Tavelsjö-Vindelälven

Välkommen till det erkänt vackra område som omfattar ett stort antal byar i Tavelsjöbygden och längs Vindelälvens dalgång från Vännäsby och upp till Vindeln. Hemsidan har tillkommit i första hand som lättillgänglig information till alla som gästar vår bygd från när och fjärran men också som service till alla ortsbor. Här finns information om boenden, besöksmål och aktiviteter av olika slag.

Gästvänlig Landsbygd

Välkommen in och se mer på http://www.landsbygdsturism.se/

eller klicka här se mer på 

 

Fyra studenter inom interaktionsdesign besökte Tavelsjöbygden under Påsken.


Under påskhelgen hade Tavelsjöbygden besök av fyra studenter som går utbildning inom Interaktionsdesign. Under en tio veckors kurs har de fokus på transport- eller mobilitetslösningen efter Vindelälven-Juhtatdahka/ Väg 363.

Studentbesök 20190420

 

Klicka på rubriken för mer info.

Tavelsjo 2 4

”Tavelsjö Bra Liv” blev en slogan på Tavelsjöns is den 6 januari. Mons, Isac och Anders Enetjärn skapade de 15 meter höga bokstäverna, en stor labyrint och en spiral i nysnön.
– Det här är förgängligt. Vi skottade i fredags, och redan på lördagen var det borta. Drevsnö och snöfall raderade ut allting, säger Anders Enetjärn. Men det kommer nya möjligheter. En snöfylld sjöyta är som ett oskrivet vitt papper.
Att det blev just orden ”Tavelsjö Bra Liv” som de skrev i helgen är ingen slump.