TAIK copy copy copyMåndagen den 29 april kl: 19:00 på Klacken har Tavelsjö AIK sitt årsmöte enligt stadgarna.

Inför årsmötet så vill vi förbereda Er på att vi står inför stora utmaningar. För att kunna fortsätta med den verksamheten som TAIK bedriver behövs många ideella krafter både i olika sektioner samt styrelsen.

Det är viktigt att alla i Tavelsjöområdet är väl medvetna om att föreningen behöver ideella krafter!

"Ingen kan göra allt men tillsammans kan vi göra mycket"

Välkomna.

 

Företagsnätverksmöte

När Landsbygdsföretagen/Tavelsjöbygden genomförde sitt vårmöte i Tavelsjö Bygdegård fanns kommunstyrelsernas ordförande i Umeå, Vännäs och Vindeln, Hans Lindberg, Johan Söderling och Mathias Haglund, på plats för att informera om och diskutera utvecklingssatsningar i området.

Klicka på rubriken för mera text och publikbild!

Mobil mötesplats DSC 0242

Beslut togs i våras att avveckla kommunens ungdomsverksamhet på Sundlingska gården på grund av alltför få besök och istället hitta ett nytt sätt att driva verksamhet.

Tre glada sjömänVid den lilla sjön Survaln i Kvarnfors bor Sture Hägglund som under år 2018 byggt en vassklipparbåt. Via denna länk kan du se en Youtube-film med bland annat de tre glada sjömännen Torbjörn, Sture och Erland. Filmen har Johline gjort.

Julmarknad Tavelsjöhonung 2018Det var fin julstämning på Sundlingska gårdens Julmarknad, även om snön saknades. Ovanligt många, drygt 600 personer kom för att handla eller för att äta blöta (hembakat bröd doppad i skinkspad), skinka, och julgröt eller bara för att få träffa trevliga människor och få uppleva verklig julstämning.

MX6A7176batchedI en annan artikel på Bygdeportalen står att läsa om lördagens julkonsert i Tavelsjö kyrka. För den som vill lyssna på konserten i efterhand är det möjligt via denna Youtubelänk.

 

LRFstyrelsenTavelsjöbygdens och Flurkmark-Kroksjö LRF-avdelningar går ihop och bildar ”nya” Tavelsjöbygdens LRF-avdelning.

Underkategorier

Bli medlem i föreningen för utveckling av boende och näringsliv i bygden.
Se mer infomation och stadgar på länk Infoblad TuRe

Privatpersoner, företag och föreningar blir medlemmar genom att betala en insats vid inträde med 99 kr/andel.

Mejla anmälan till nils-ola.andersson(a)tavelsjo.se
Betala sedan till bankgiro 649-1948 och glöm inte att ange ditt mobilnr som referenstext.


Tavelsjö- och Rödåbygdens utveckling, ek. för.
Ordf. Göran Sundqvist, 070-646 57 73

________________________________________________________________