Bild 2 P1030612 2Föreningen TuRe bjöd in till en fullmatad utflyktsdag med buss i vacker natur med intressanta besöksmål inklusive förtäring. 30 personer åkte med och blev guidade av P-G Olofsson, Torbjörn Wennebro och Alf Söderlund som berättade om kända och betydelsefulla ortsbor, företagare och diverse händelser från förr tills idag.

Julmarknad Hans HägglundHans Hägglund visar sina snideriarbeten.

Det var vackert vinterväder när Sundlingska Gården hade sin Julmarknad första söndagen i advent.

Mickelbo Gård
==========

Café
Gårdsbutik
MINI park
öppnar midsommarafton 2012
- öppen sommartid: onsdag-söndag 12-18
Entré Vuxen 60:-, Barn 30:-
Ligger i Mickelträsk
Se mer länk

2016-01-30 Skridskoåkare 1 ME L1276Tavelsjö AIK:s 15 kilometer långa isbana (ladda ner bansträckning via denna länk) på Tavelsjön fortsätter att locka vinteraktivitets sugna från när och fjärran. Lördagen den 30 januari bjöd på ett gnistrande solsken med för vintern ljumma vindar. Tavelsjön vimlade av skridskoåkare, några snöskotrar, fiskare, skidåkare och en del som bara promenerade.

Klicka på rubriken för mer bilder.

vid Tavelsjö Baden Kl 11:00 – 15:00

PIMPLING - gratis under 16 år, HUNDSLÄDE, PULKÅKNING, UPPVISNING UMEÅ RC, SERVERING Kaffe Våfflor mm

Patrik Åström

DSC 0183 Bosse vid Kassan copy

Bosse Nilsson får betalt av en kund som gjort ett riktigt fynd.

Efter flera år i träda har föreningen IOGT–NTO Umeå i samarbete med Bakfickan börjat uppbyggnaden av ett servicehus samt 2–5 friggebodar i år på Tavelsjöbaden.

Anläggningen ligger endast 20 kilometer från Umeå centrum. Tavelsjöbaden har varit känd som den barnvänligaste badstranden i Tavelsjön.