0134bb08099325e33be49b3e36c168fc1f18c9f59a 2   

Informationen på denna sida riktar sig främst till allmänhet som tycker om att vistas i naturen då vi som jagar är angelägna om bra samverkan med övriga som också tycker om att vistas ute.

 

Västerbacka – Trehörningens jaktklubb består av ca 40-50 personer som är boende inom byarna, barn till boende eller har en fastighet i jaktområdet. Nya medlemmar med lokal förankring välkomnas.

Kontaktpersoner; Ordförande: Martin Ärlestig 0703993155 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Finns frågor eller om man vill påtala något så tar vi tacksamt emot det.

Klubben bedriver jakt, viltvård, underhåll av jaktstuga och vägar, samlar till gemensam jaktträffar och älgköttsoppa då även icke medlemmar, markägare eller jägares anhöriga är inbjudna.

Under älgjakten rör sig många jägare inom relativt små områden. För att undvika störning mellan jakt och andra som är ute i naturen informeras normalt om plats och tid för älgjakt på föreningens facebooksida. Jaktledare för älgjakten är Stefan Åström.

Jakttiderna i Västerbotten varierar för olika vilt men normalt börjar småviltjakten i slutet av augusti och älgjakten i början av september. Älgjakten har uppehåll ca 2 veckor i månadsskiftet september- oktober. För mera detaljer se länsstyrelsens hemsida; Länk

 
karta Jaktområdet ligger inom området Östra Tavelsjö – Västerbacka – Trehörningen - Granbäcksfors med vissa undantag.