Kom och dansa gammaldans till Broparkens spelmadammer på söndag den 28/7. Eller bara lyssna till den levande folkmusiken. Platsen är Sundlingska gården i Tavelsjö. Madammerna börjar spela kl.19 och då är det först en timmes utlärning för nybörjaren och alla som vill. Därefter fortsätter dansen och musiken till kl.22. Frivilligt inträde. Serveringen är öppen. Arrangör: Tavelsjö hembygdsförening i samarbete med Umeå kommun, Studieförbundet Vuxenskolan och Svenska kyrkan.

Kom och pröva på att hässja hö på gammaldags vis. Platsen är som vanligt Långviken, Tavelsjö, nära Ettings verkstad. Rolf Appelblad håller i det hela.

- Vi börjar med att sätta upp hässjevirket måndag 22/7 och påbörjar själva hässjningen så smått. Sedan hässjar vi tisdagen och onsdagen, tills eventuellt regn kommer, säger Rolf. Alla är välkomna. Arrangör är Tavelsjö hembygdsförening. Ring Rolf för mer info: 070-681 35 71

Kom och lyssna och dansa gammeldans till ”Hänna je vi” från Lövånger på söndag den 7 juli på Sundlingska gården, Sand, Tavelsjö. Vi börjar kl.19 med en timmes utlärning och därefter fortsätter dansen till kl.22. Frivilligt inträde. Serveringen är öppen under kvällen.

Varje söndagskväll till och med den 4 augusti spelar olika spelmanslag. Kom och dansa eller bara lyssna till den levande folkmusiken. Arrangör: Tavelsjö hembygdsförening i samarbete med Umeå kommun, Studieförbundet Vuxenskolan och Svenska kyrkan.

Kom och dansa gammaldans till Sorsele spelmanslag på söndag den 21/7. Eller bara lyssna till den levande folkmusiken. Platsen är Sundlingska gården, Sand,Tavelsjö. Musikerna börjar spela kl.19 och då är det först en timmes utlärning för nybörjaren eller den som känner sig lite ringrostig. Därefter fortsätter dansen och musiken till kl.22. Frivilligt inträde. Serveringen är öppen. Arrangör: Tavelsjö hembygdsförening i samarbete med Umeå kommun, Studieförbundet Vuxenskolan och Svenska kyrkan.

Kom och dansa gammeldans till Umeå spelmanslag på söndag den 30 juni. Platsen är logen vid Sundlingska gården, Sand, Tavelsjö. Varje söndagskväll till och med 4/8 spelar olika spelmanslag upp till dans kl.19-22. Första timmen är det utlärning av olika danser.

Kom och dansa, eller bara lyssna till den levande musiken från olika spelmanslag från Västerbotten. Frivilligt inträde. Serveringen kommer att vara öppen. Arrangör är Tavelsjö hembygdsförening i samarbete med Umeå kommun, Studieförbundet Vuxenskolan och Svenska kyrkan.

Kom och lyssna och dansa gammeldans till Skellefteå spelmanslag på söndag den 14 juli. Platsen är Sundlingska gården, Sand, Tavelsjö. Vi börjar kl.19 med en timmes utlärning och därefter fortsätter dansen till kl.22. Frivilligt inträde. Serveringen är öppen under kvällen.

Varje söndagskväll till och med den 4 augusti spelar olika spelmanslag. Kom och dansa eller bara lyssna till den levande folkmusiken. Arrangör: Tavelsjö hembygdsförening i samarbete med Umeå kommun, Studieförbundet Vuxenskolan och Svenska kyrkan.

GammeldansVälkommen till folkmusik och gammeldans på Sundlingska gården, Sand,Tavelsjö, varje söndagskväll kl.19-22 till och med 4/8.Olika spelmanslag spelar varje gång. Första timmen är utlärning. Servering finns. Frivilligt inträde.

Affisch med alla danstillfällen här.

Läs mer här.