AllmanInfoskylt1TioTopparTavelsjö är en besöksguide som hjälper dig hitta upp på tio berg. Bergen bjuder på olika upplevelser, olika svårighetsgrad och olika vyer. För varje berg finns en markerad stig från dess fot till toppen. Välj mellan vandringar från 0,5 till 2,1 km enkel väg. Stigningen som du måste klara av varierar från 42 till 165 höjdmeter. När du bestigit alla berg har du tagit mer än 1000 höjdmeter.

Klicka på rubriken för att läsa mer.

På söndag den 3 maj kl.19.00 blir det direktsänd dragning av vinsterna för Vintertoppar. Du som köpt kortet för Vintertoppar och bestigit en eller flera toppar och tagit koderna har chans att vinna fina priser. Se bilder och läs mer på Tio Toppar Tavelsjö på Facebook. Det är fina vinster från lokala företag - bland annat från Tavelsjö gårdsmusteri. Länken till webbsändningen kommer att läggas ut på Facebook och Instgram och här också om möjligt.

Prisutdelningen skulle egentligen skett på Vinercaféet på Sundlingska gården, men tyvärr går inte detta på grund av coronan.

Projektet Tio Toppar Tavelsjö fick LRF Västerbottens kulturstipendium 2019.

Tio toppar kulturpris

Vid LRF Västerbottens regionstämma i Lycksele den 19 mars tog Eva Wiklund, som representant för projektgruppen Tio Toppar Tavelsjö, emot kulturstipendiet.

Klicka på rubriken för att läsa allt.

TiotopparkortNu kan du bestiga ett eller flera av bergen i Tio TopparTavelsjö och vinna fina lokala priser. Köp kortet ”Vintertoppar 19/20” för 200 kr på bland annat Matboa i Tavelsjö, Vintercaféet på Sundlingska gården, Naturkompaniet och IKSU Sarek i Umeå. En fin chans att upptäcka våra vackra bergstoppar vintertid.

Hitta din väg upp själv via denna länk.