snökäppar

Jag har en vädjan till alla föräldrar till ungdomarna runt sjön som kör epa-traktorer, och självklart till ungdomarna själva. Prata med era unga om nyttan med plogpinnar!

ME L3569 Segraren nedklipptSegraren i herrloppet Tesfaldet Negash.

Storskrakar

Under Allhelgonahelgen fiskar en flock med ca 300 storskrakar på Tavelsjön. Storskraken är en utpräglad sjöfågel som lever av fisk. Under hösten är det vanligt att storskrakar går samman i mycket stora flockar och fiskar på bredd i sjöarna.

Varje höst brukar sådana flockar hålla till några dagar i Tavelsjön. I år är flocken ovanligt stor och därför lättare att uppmärksamma. De besöker Tavelsjön för att bygga upp sig inför vintern, innan flytten går vidare söderut. Det är mäktigt att flocken rusa fram i bredd över vattenytan i sin jakt på fisk. De jagar fiskstimmen framför sig och dyker efter fisk hela tiden. I år har storskrakarna hållit till i hela norra halvan av sjön, mest kring Storön. På lördagen kom hela flocken väldigt nära land vid Näset, Lia och Svedjan. Den som var vid stranden kunde höra hur det riktigt brusade av vattnet. Under vintern kan storskrakar gå ihop i flockar om upp till tiotusen fåglar.

 

 

Anders Enetjärn

I morgon 20/8 är det dags för Tavelsjö Halvmarathon då omkring 600 - 700 löpare kommer att springa runt vår vackra sjö. Hjälp till att heja fram löparna uppmanar TAIK. Starten sker vid kyrkan i Tavelsjö kl.11. Se mer på www.tavelsjohalvmarathon.se

yin-yang-symbol2Välkommen till nybörjarkurs i Taichi på måndagar hos Tavelsjö Taichi-grupp, Tavelsjö bygdegård. Cheng Man Chings korta form. Vid intresse, kontakta Sara Sjögren 070-218 38 60. 

Studiecirkel DSC 1613 3

Det var nyligen Vernissage på träffpunkten i Tavelsjö när en Väv och textilcirkeln visade upp sina verk för drygt femtio intresserade Tavelsjöbor.

Det blir Höstloppis i Östibyn, Tavelsjö den 5 - 6 september  kl.13-16. Fikaservering. Kontant betalning eller med swish. Skyltat från 363:an. Välkomna!