TBN VK annons heloriginal

Tavelsjö ByaNät startade år 2002 och har nu hållit på i 20 år med att utveckla och driva bygdens egenägda fibernät! Det tycker vi är värt att fira. Tillsammans med en lokal förening äter vi tårta, hör vad som hänt och ska hända inom Tavelsjö ByaNät – och vad den lokala föreningen har för planer för framtiden.

12 träffar:

Måndag 26 september Rödåsels bygdegård

Tisdag 27 september Norrby byastuga

Onsdag 28 september Trehörningens byastuga

Onsdag 28 september Selets bygdegård

Måndag 3 oktober Stärkesmarks byahus

Läs mer genom att klicka på rubriken.

2022 Lösning ByakryssetVinnare av "Byakrysset" i Tavelsjö ByaNäts jubileumstidning.

1:a pris, trådlös router för 700 kronor: Margareta Ärlestig, Västerbacka, Tavelsjö

2:a pris, lunch för två på Tavelsjö Wärdshus för 400 kronor: Katrine Mattsson, Buberget, Vindeln

3:e pris, presentkort 200 kronor på Blå Eld, Tavelsjö: Kjell-Arne Hermansson, Gullsjö, Vännäs

Lösningen kan laddas ned som pdf-fil här.

Ska du göra några grävarbeten och det går bredbandskabel i närheten - glöm inte att begära utsättning.

Då kommer Tavelsjö ByaNät och markerar ut var kabeln finns - så att det går att undvika avgrävning.

Ring felanmälansnumret
070-323 56 14 i god tid, dock minst en vecka...

P G OlofssonPer-Gunnar Olofsson intervjuas om årets byggprojekt där ett 20-tal nya medlemmar i Tavelsjö ByaNät får bredband installerat.

 

Se filmen här:

Tavelsjö byanätKontaktinformation:

Medlemsservice, driftsinformation m.m : 070-323 56 14  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Ordförande, Hans Weinehall: 070-586 02 02  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kassör, Nils-Ola Andersson: 070-668 63 71  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Frågor om nya anslutningar, överlåtelser. Mårten Edberg: 070-216 86 25  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Tavelsjö ByaNät är en ekonomisk förening som ägs av medlemmarna själva. Föreningen äger ett fiberoptiskt bredbandsnät som är ett av landets största i sitt slag. Nätet omfattar ca 250 kvadratkilometer. Mellan utposterna är det ca 25 kilometer.

Hur gör man för att ansluta sig till Tavelsjö ByaNät och vad kostar det?

För den som bygger nytt eller inte tidigare varit ansluten till Tavelsjö ByaNät är det i ofta möjligt att ansluta sig i efterhand. Vad det kostar kan dock variera. Vi har en lägsta kostnad på 32.000 kronor (medlemsinsats 28.500 kronor plus 3.500 kronor i anslutningsavgift) som alla nyanslutningar måste betala. Det kan bli dyrare om det är mycket långa avstånd eller annat som komplicerar saken. Ta kontakt med Tavelsjö ByaNät så ska vi göra vårt bästa för att ge ett tydlig besked vad som gäller i ditt speciella fall.

 Läs mer genom att klicka på rubriken.

2022 SommartipsI Tavelsjö ByaNäts jubileumstidning "Uppkopplad" som i dagarna delas ut i alla brevlådor i de 108 byar som bredbandsnätet finns i. Mittuppslaget visar på sommartips.

Den finns här som pdf för nedladdning. När du sedan öppnar den kan du klicka på webbhänvisning eller adress så kommer du lätt vidare.

 

 

 

 

Hans W 2Tavelsjö ByaNäts ordförande Hans Weinehall önskar God Jul och Gott nytt år i denna film. Klicka på länk här.

Vi kan också ta del av musik och sång framförd av Lisbeth Fors Malm och Josefin Hansdotter Nyström - inspelat i Tavelsjö kyrka i december speciellt för denna julhälsning..