Vy från Vallberget med LångviksvallenskyltMed det nu pågående bredbandsprojektet kommer Tavelsjö ByaNät att finnas i minst 109 byar i de tre kommunerna Umeå, Vännäs och Vindeln.

Det vore roligt att visa upp vår mångfald genom att kunna beskriva varje by med en foto på byaskylten och en eller flera foton från byn. Gärna också några rader om byns historia och nutid. Förhoppningsvis finns det många som kan tänka sig bidra till detta.

2017 07 12 Helena Lundgren förminskad

20160920 140541

Kort film från årets projekt. Sträckan Selet-Hedlunda/Jämtland. Klicka här.

 

EU logga

Ögonblicksbild 1 2017 06 01 23 13Via länken kan du se en film, där Tavelsjö ByaNäts montageledare P-G Olofsson ger en lägesrapport.

Klicka på länken här.

 

2016 08 12 Sebastian Sune och P G i StärkesmarkEU logga- Det har varit ett fantastiskt stort intresse för vårt förmånliga bredbandserbjudande som gjorts möjligt via stöd från länsstyrelsen och Jordbruksverket. Det säger Hans Weinehall, ordförande för Tavelsjö ByaNät ekonomisk förenings styrelse. Sedan vi gick ut om erbjudandet om ”Bredband till alla 2016-2018” i april, har inte mindre än 193 anmält sig för att få bredband indraget. Det är många, även jämfört med de 700 anslutningar som Tavelsjö ByaNät redan har. Särskilt glädjande är att så många anmält sig från de helt nya områden som projektet gjort det möjligt ansluta. De kräver mer planering, men vi hoppas kunna starta grävjobben till nya områden nästa år.

 

Läs mer genom att klicka på rubriken.

ME L4606Tavelsjö ByaNät:s projekt "Bredband till alla 2016-2018" går snart in i "vinterläge". Intervju med projektledaren P-G Olofsson om vad som hänt i år och hur framtidsplanerna ser ut i vinter och nästa års grävstart.

Länk till video här.

 EU logga

 

Tavelsjö byanät lägre upplösning

Spara 10.000 kronor!

EU loggaTavelsjö ByaNät ekonomisk förening genomför under åren 2016-2018 ett utbyggnadsprojekt med stöd av statliga bredbandpengar. Det innebär ett mycket förmånligt erbjudande för alla inom Tavelsjö ByaNäts täckningsområde.

Läs mer om erbjudandet och se en karta som beskriver vilket området det gäller - genom att klicka på rubriken.