Tavelsjö byanätDetta kan du pröva för att få bättre uppkoppling vid hemarbete

2021-03-28

Många sitter och jobbar hemma nu med digitala möten och allt möjligt annat viktigt för studier och arbete. Här kommer några råd från Tavelsjö ByaNät som du kan testa för att förbättra uppkopplingen.

Klicka på rubriken för att läsa mer.

När det blir en ny ägare av fastigeheten är det viktigt att överföra medlemskapet och därmed också medlemsinsatsen i Tavelsjö ByaNät ekonomisk förening till den/de nya ägarna. 

Medlemskapet är nämligen personligt och inte knutet direkt till fastigheten. Skyldigheter och rättigheter som följer med medlemskapet ändras därmed inte förrän en överlåtelse undertecknats och insänts till Tavelsjö ByaNät.

Beställ blanketter för överlåtelse, ring 0703235614 

Det exemplar som Tavelsjö ByaNät skall ha skickas till:

Mårten Edberg, Långviksvallen 73, 92266 Tavelsjö

Om det är något oklart så går det bra att kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller någon annan i styrelsen.

819A7245 2För en del som är anslutna till Tavelsjö ByaNäts bredband är det knepigt med mobiltäckningen. I vissa fall går det inte alls att ringa - vare sig inom- eller utomhus.

Har du en mobiltelefon, som är lite nyare - och en trådlös router? Ja då är det stor chans att den innehåller en funktion som gör att du kan ringa och ta emot mobiltelefonsamtal via bredbandet - utan extra kostnad. För att få bättre täckning utomhus kan det vara en idé att sätta upp en eller flera utomhusantenner som är kopplade med routern.

Vill du veta mer om hur man gör? Då kan du Googla runt. Eller kolla in en länk till en Telia-sida som beskriver det hela: Prata över wifi.

Tavelsjö ByaNät ekonomisk förening äger en smidig minigrävare på cirka 1,7 ton. Denna kan hyras av föreningens medlemmar till ett förmånligt pris när grävaren inte behövs för annat jobb.

Intresserad? Ta då kontakt med Fredrik Nilsson i Överrödå. Han nås på telefon 070-1752936.

Tavelsjö byanätHärmed kallas medlemmar i Tavelsjö ByaNät ekonomisk förening till årsstämma.

Tisdag 23 juni 2020 klockan 19.00

Sundlingska Gården, gräsmattan

Kallelsen med föredragningslista och valberednings förslag kan laddas ned här. Verksamhetsberättelsen kan laddas ned här.

 

Tavelsjö byanät

Tavelsjö ByaNäts årsstämma 2020 hölls utomhus på Sundlingska Gården. Ett 25-tal personer deltog. Årsmötet direktsändes via YouTube - se länk.

Styrelsen som valdes vid årsstämman samt konstituerades vid ett styrelsesammanträde direkt efter årsstämman har följande utseende:

Ordinarie ledamöter

Hans Weinehall, Varmvattnet, ordförande, Mårten Edberg, Långviksvallen, sekreterare, Leif Carlsson, Övre Näset,Bo Vik, Tavelsjö by, Thomas Hägglund, Vindel-Ånäset, Bo Jonsson, Signilsbäck, Kenneth Lindberg, Sunnansjö, Bo Nimrodsson, Avanäs, Göran Sundqvist, Svedjan, och  Lina Juslin, Övre Näset

Ersättare

Magnus Forsell, Västerbacka, Anton Holmlund, Fredrik Nilsson, Överrödå och Majlen Rehnman, Överrödå

Protokollet från årsmötet finns här.

Verksamhetsberättelse år 2019

Tavelsjö ByaNät ekonomisk förening

Tavelsjö ByaNät ekonomisk förening, som ägs gemensamt av oss medlemmar, förvaltar bygdens eget bredbandsnät. Vid årsskiftet 2019/2020 var 1029 fastigheter anslutna till bredbandsnätet.

Läs mer genom att klicka på rubriken.