Tavelsjön Runt är en ny led som ska kunna att användas för att ta sig till fots, med cykel eller på hästryggen runt Tavelsjön utan att behöva nyttja de mest trafikerade vägarna. Den är tänkt att bybor ska kunna använda, men även besökare som på det stillsamma sättet får ta del av vår vackra natur.

Förare av motorfordon som moped, motorcykel, 4-hjuling, traktor och bil hänvisas till att använda den allmänna landsvägen.

Sträckan från Långviken till Lia är en samfälld sträcka som utstakades för minst 150 år sedan. Den har genom åren delvis växt igen och genom en stor mängd ideellt arbete utfört av bybor så röjdes sträckan förra året.

Markytan på leden har varit ganska bra och man har kunna cykla utan problem. Som framgår av den nytagna bilden så är det nu svårt.

Motorfordonsförare ska alltså fortfarande använda landsvägen med undantag för yrkesmässiga. De har naturligtvis rätt att nyttja sträckan om man behöver nå sina marker. Dessa vet att på våren så ska man undvika all körning då marken inte håller så bra.

Så nu är det upp till de som inte varit medvetna om detta och kört med sin 4-hjuling och motorcykel att återställa så att det går att ta sig fram med cykel igen.

Hör av er till vår projektledare Rolf Appelblad, 070-681 35 71 så får ni veta vad som behöver göras.

Projektgruppen för Tavelsjön Runt