Julmarkn Anna G o Gustav

Det var vackert vinterväder när Sundlingska Gården hade sin Julmarknad första söndagen i advent.

Omkring 600 personer kom för att handla eller för att äta blöta (hembakat bröd från Rödåsel doppad i skinkspad), skinka och julgröt. Julmarknaden har blivit en uppskattad tradition sedan snart tjugo år. Det är många utställare som återkommer varje år, även om nya brukar komma. I år var det 18 utställare.

Julmarknad Hans Hägglund

Det är styrelsen för Sundlingska gården som arrangerar Julmarknaden. De har också Pizzaservering under vårvintern med start i slutet av januari. De hoppas att det i år blir en lika fin långfärdsisbana som ifjol eftersom den lockade många långväga besökare.

Under Sommaren är Sundlingska gården ett uppskattat besöksmål dit många familjer åker för att äta i en trevlig miljö vid Tavelsjön. Sundlingska gården är också platsen där de flesta i Tavelsjöbygden firar traditionell midsommar med folkdansuppvisning, lekar och fest både för barn och vuxna. Det är också många andra arrangemang som ordnas på Sundlingska. Hembygdsföreningen har varje år en skördemarknad och under vintrarna fungerar gården som ungdomsgård en kväll i veckan.

Sundlingska gården är tillsammans med Bygdegårdsföreningen helt ideella föreningar, med aktiva styrelser som arbetar utan vinstintresse, för bygdens bästa.

Bild 1: Anna Galvina och Gustav Andersson delar ut gratismaterial från Svenska kyrkan och säljer Fair trade varor.

Bild 2: Hans Hägglund visar sina sniderier.

Foto: Nils-Åke Sandström