2014-05-10 Bredbandsingrävning PrästgårdenLördagen den 10 maj 2014 grävde ett antal personer in  FiberFlow-kanalisation till Prästgården. Under överinseende av Mårten Edberg grävde Fredrik Nilsson och P-G Olofsson med varsin Volvogrävare. Lois Olofsson stod med  support.

Samtidigt jobbade Nils-Ola Andersson, Rolf Appelblad och Göran Sundqvist med handgrävning från vägen upp till anslutningen på församlingsgården. Gerd Sundvist och Anne-Gerd såg till att det fanns förtäring i form av  fika och lunchsoppa, något som var högt uppskattat.

Gerd och Anne-Gerd hann dessutom med att städa av piren vid sjön så att Tavelsjön Runts bord och bänkar kunde ställas ut.

Nu återstår bara för Tavelsjö ByaNät att se till att fibern blåses i kanalisationsrördet, att det svetsas samt att mediomvandlare etc. blir fixat. Om allt löper på som är tänkt kommer en forskargrupp som planerar ett möte i Wärdshuset Prästgården i början av juni att kunna nyttja bredbandsanslutningen - något uttrycktes vara en förutsättning för att de skulle kunna tänka sig genomföra sitt möte utanför stan. Det är ett av många exmpel på hur viktigt det är att vi har ett bredband med hög kapacitet i vår bygd.

 

Den som vill se en liten film kan klicka här.

TuRe Bredbandsindragning 0216 Kent Selberg som var intresserad gäst och Rolf Appelblad

Kurt Selberg (som var en intresserad besökare) inspekterar Rolf Appelblads insatser.

 

TuRe Bredbandsindragning 0223 Fredrik Nilsson och Lois Olofsson

 Fredrik Nilsson och Lois Olofsson i bästa fibergrävartagen.

 

 

TuRe Bredbandsindragning 0242 graven

 Det blir lite "burkigt" när man ska gräva in något. Men sedan brukar det bli fint igen. Längst ned i bilden ser man Nils-Ola Andersson kämpa på med att lossa ett panellock där fibern dras in genom väggen.

 

Foton: Mårten Edberg