DSC 5136 PG tackar

Föreningen TuRe har nyligen haft årsmöte i Wärdshuset prästgården i Tavelsjö. Ordförande Göran Sundqvist presenterade verksamhetsberättelsen för det gångna året, en verksamhetsberättelse som stämmodeltagarna ville beteckna som magnifik.

Utvecklingsplanen 2013 har följts. De viktigaste projekten som nu pågår är

a. Marknadsföring av bygden. Marknadsföringen har skett på många sätt bland annat genom kontakter med tjänstemän, notiser i media mm.

b. Projekt Tavelsjön Runt och Rödåleden.. Delen Tavelsjö Runt som leds av Rolf Appelblad kommer att avslutas den sista juni 2014. I planerna ligger tanken att förlänga leden upp till Rödå och skapa en Rödåled som kan knyta ihop Tavelsjön Runt, Tavelsjöleden och Isälvsleden i Vindeln

c. Projekt Musikfestival Ungdomsforum i Norr avslutades hösten 2013. Då hade en musikfestival genomförts. Projektansvarig har varit Ulrica Israelsson.

d. Projekt 100 bäddar i bygden leds av Torbjörn Wennebro. Idén är dels att få intresserade att ordna fler besökare, men även att kunna komplettera boendet med aktiviteter och mat.

e. Projekt 100 tomter i bygden. Målet är att det alltid skall finnas ett utbud av 100 tomter i bygden. En projektansökan inlämnades till Leader Urnära och har godkänts. Företrädare för Umeå, Vännäs och Vindeln har visat ett intresse att samarbeta i detta projekt. Projektet leds av Per-Gunnar Olofsson.

f. Projekt Tavelsjö Centrum. En förstudie har gjorts med syfte att undersöka förutsättningar för ett attraktivt äldreboende med före detta prästgården i centrum. Föreningen har nu köpt prästgården och där kommer Torbjörn Wennebro och Anne-Louise Lindell att erbjuda Bed & Breakfast.

g. TuRe Näringslivsforum Projektet har fortsatt med träffar där med företag i bygden. Per-Gunnar Olofsson leder projektet tillsammans med Gerd Israelsson och Elisabeth Appelblad. 

h. Stödja/medverka i andra projekt i bygden. Idén att bygga en allhall stöds av många föreningar i Tavelsjö. TAIK och Lars-Erik Lauritz har varit motorn. Jan Åhman( fd IKSU) har gjort en utredning som visar på möjligheter att både bygga och få en bra beläggning.

i. Kulturhuvudbygd 2014. Mårten Edberg har tillsammans med en arbetsgrupp arbetat fram en modell där föreningar kan annonsera kommande verksamheter på en gemensam annonsplatta under rubriken ”Tavelsjö- och Rödåbygden bjuder till” i VK var fjortonde dag.

Styrelsen Eva Tjärnström hade avsagt sig återval, övriga omvaldes. Styrelsen består av: ordförande Göran Sundqvist Svedjan, vice ordf. Margareta Lundqvist Östibyn, sekreterare Per Gunnar Olofsson Tavelsjö, kassör Nils-Ola Andersson, Lillsjöberg. Övriga i styrelsen är Alf Söderlund Rödåsel, Kent Ärletun Överrödå (nyval), Linda Rönnlund Mickelträsk, Mikael Florin Liden och Nils-Åke Sandström Långviken.

……………..

Bilden: Torbjörn Wennebro, Göran Sundqvist, Per-Gunnar Olofsson och Marie-Louise Lindell.

Foto: Nils-Åke Sandström