Den 7 april bjöd TuRe Tavelsjö- & Rödåbygdens utveckling in 22 nyinflyttade familjer till en informationsträff i Tavelsjö Bygdegård.
Sju familjer tackade ja och de fick en bred information om vad som händer i bygden. Samtidigt fick de ju träffa redan ”inbodda” bybor och även bekanta sig med övriga nyinflyttade. På plats att berätta om sina projekt och aktiviteter fanns Skoterklubben, Hembygdsföreningen, Bygdegårdsföreningen, TAIK, Tavelsjö ByaNät, LRF, Centern och TuRe förstås! En riktig wow-känsla infann sig då Mårten, Tavelsjö ByaNät berättade att man lagt ner ca 30 mil bredband i Tavelsjö med omnejd. Stig Hallén, Skoterklubben var inte sen att berätta att det finns lika många mil skoterled!
Ett bra sätt att lära känna bygden och dess invånare är att hjälpa till vid de olika arrangemang som genomförs. För att hålla sig underrättad om vad som sker hänvisades till portalen på www.tavelsjo.se. Förutom denna får man även information via affischer. Alla föreningar som var på plats bedyrade att de tacksamt tar emot hjälp från alla som vill engagera sig.
Mötet avslutades med en frågestund och naturligtvis blev det även ett ”gofika”.