Onsdagen den 8 juni genomfördes det andra dialogmötet med detta tema i Västerbacka-Långvikens skolhus med 33 deltagare.
Anders Enetjärn inledde med att berätta att syftet med projektet är att kunna få till stånd en utflyktsväg där man skall kunna cykla rida eller promenera runt sjön för att uppleva naturen och se intressanta målpunkter i bygden runt Tavelsjön. För att undvika konflikter kommer det att vara tillåtet att rida på ena sidan av vägen. Han visade bland annat den idéskisskarta som Helen Olsson gjort och som åskådliggör olika idéer som kan vara en grund för presentation av Tavelsjöbygden. Deltagarna var även denna gång mycket positiva till initiativet. Några var dock kritiska och ansåg att informationen till markägarna skulle ha hanterats på annat sätt. Det klargjordes dock att förslagen som presenterades bara var idéer som självfallet kommer att förhandlas med markägarna innan några åtgärder vidtas. En del nya synpunkter kom också upp som var värda att fundera över.

Rolf Appelblad fortsatte med att berätta om hur arbetet fortskridit och vad som nu närmast står på tur. Han inbjöd alla till en aktivitetsdag lördagen den 18 juni kl. 09.00 -15.00. Samlingsplats vid brofästet gamla bron Ökvattnet/Kvarnfors
Då kan alla hjälpa till med rensning av den blivande leden och förberedande brobygge. Rolf hoppas att många kan komma och att det kan bli en riktig sommarfest.

Det som planeras att göras är:
1. Att ta ihop och lasta stubbar från de träd vi fällde förra gången. Yxa och spade är bra redskap att ta med. Rolf har ordnat så att Göran Gren med traktor river upp stubbarna.
2. Att börja sätta ihop bron. Rolf hämtar allt material som behövs från Martinssons i Bygdsiljum. Snickarverktyg är lämpliga redskap att ta med. Vi behöver också en byggsåg, om du har en sådan som du kan ta med, ring Rolf tel 070-681 35 71 särskilt om detta.
För lunchen och planering om vad du kan jobba med var snäll och meddela Rolf tel 070-681 35 71 eller e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..
Hamburgare och kaffe/the serveras!

Torsdag den 30 juni blir det ett nytt informationsmöte på Sundlingska gården, denna gång speciellt för de som bor på norra sidan av sjön