Vid nätverksträffen, den 3:e som föreningen anordnat deltog 29 personer. Kvällen började med middag, toppengod Överrödåpalt som Margareta Englund och Vega Mattsson hade kokat.

Hans Weinehall som är sammanhållande för arbetsgruppen Företagsnätverk hälsade välkommen.

Övriga som ingått i arbetsgruppen denna gång har varit Maria Funck, Jeanette Knutstam, Alf Söderlund, Margaretha Lundkquist, Linda Edlund Fällman, Nils-Ola Andersson, Patrik Åström, Sara Salin och Göran Sundqvist.

Katarina Martinsdotter-Frohm berättade om att Vännäs kommun organiserat om sin näringslivsverksamhet och att ansvaret för näringslivsfrågor nu ligger under Kommunchefen Åsa Ågren Wikström.

Näringsliv & Arbete i Vännäs kommun jobbar aktivt med rådgivning till nya och befintliga företag. I Vännäs kommun finns ca 890 företag varav många med 1-5 anställda. Skulle dessa företag anställa ytterligare en på ½-tid skulle detta innebära många arbetstillfällen.

I DUR-projektet kommer det att ges möjlighet till en ettårig företagsledarutbildning.
Man har i Vännäs startat en mötesplats som man kallar Dialogfrukost. Nästa gång på hotell Vännäs den 18/4 kl 7.30—9.00 under temat ”Företagsutveckling i Vännäs”.

Då kommer Åsa Ågren Wikström, kommunchef och Katarina att lämna information om den nya organisationen för näringslivsfrågor.

Hon berättade också att det den 2 maj blir det Mingel för kvinnliga företagare under temat ”Vill du som är kvinna och företagare lära dig mer om hur du gör affärer genom relationsmarknadsföring?”

Det kan förhoppningsvis leda till att fler rekommenderar dig och din produkt eller tjänst och du ökar din försäljning och bygger upp ditt nätverk. Sophia Sundberg, Ypsilon föreläser och utbildar i relationsmarknadsföring. I jämförelse med andra kommuner klarar sig Vännäs bra i den ranking som görs av Svenskt näringsliv.

I Vännäs kommun finns det sedan många år ett bra samarbete mellan skola och näringsliv vilket gör att fler unga vågar starta företag och att företagen även får tillgång till välutbildad arbetskraft. Till exempel har transport- och markentreprenörer i kommunen ett bra samarbete med Liljaskolan. Man ställer bland annat upp med praktikplatser.

Göran Sundqvist informerade om vad föreningen hittills jobbat med från starten förra sommaren.

Nils-Ola Andersson visade föreningens logga och berättade om den bakomliggande symboliken. Den nya Portalen skall förutom att visa upp aktiviteter och besöksmål som skall fungera som en marknadsplats för företag i bygden.

Torbjörn Wennebro har jobbat med ett underlag för att starta förstudie för byggande och drift av små nya hus eller renoverade befintliga. Dessa skall kunna hyras ut till besökare, turister men även till gästarbetare.

Sofia Eriksson, Rödåsel och Karina Lundgren Umeå har i ett examensarbete gjort en undersökning om vilken efterfrågan som finns.

Övrigt under kvällen
Meridith Henningsson nybyggare i Haddingen hälsades välkommen av Per-Gunnar Olovsson med en bukett tulpaner.

Per-Gunnar överlämnade också en bukett till Krister Etting som med sitt företag Ettings Maskin & Service, Tavelsjö , blivit vinnare av över 350 företag i Sverige i kategorin Årets Autoexperten verkstad.

Krister fick motta priset på Automässan i Göteborg. Juryns motivering var: Med ett öppet sinne och en lyhördhet på råd och tips har Etting Maskin & Autoexperten som både syns med pofilerade bilar ackreditering och väl synliga vägskyltar. Med en investeringsvilja i ny teknik och nya hjälpmedel ligger denna verkstad i främsta spåret.