Nu i slutet av april och början av maj går det ut ett brev med erbjudande om bredbandsanslutning. Det är Tavelsjö ByaNät ekonomisk förening som beviljats bidrag för att bygga ut fibernätet till fler på landsbygden. Tack vare detta blir kostnaden nu 22000 kr istället för de ordinarie 32000 kr som det kostat hittills.

Tavelsjö ByaNät började fiberutbyggnaden 2002 och har efter hand anslutit allt fler - nu är omkring 700 fastigheter anslutna. Området breder ut sig i delar av tre kommuner: Vindeln, Vännäs och Umeå kommuner med Haddingen i söder, Trehörningen och Mickelsträsk i öster, Stärkesmark i väster och Vindeln-Ånäset i norr. Nya områden som nu tillkommer i och med stödet är bland andra Buberget, Kryckeltjärn, Häggnäs, Degerön och Sunnansjönäs.

Kapaciteten är upp till 100 Mbit/s. Månadskostnaden är 205kr, då ingår obegränsad användning av Internet.

I brevet som skickas ut finns beskrivning hur du anmäler intresse via en särskild länk och kod. Det går också bra att anmäla intresse genom att ringa vår medlemsservice 0703235614, glöm då inte att ange koden från brevet så att du hamnar rätt på kartan

Klicka här: 4 st informations möten - alla välkomna!

Vi kommer att lägga ut mer information här efter hand. Skicka gärna frågor som du önskar svar på till

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.