Vår projektledare Rolf Appelblad har goda kontakter bland de som bestämmer om vädret. Lördagen den 22 oktober hade han lagt in en arbetsdag med stolpuppsättning i projekt Tavelsjön Runt och vädret var fint.

Stolparna har tidigare i höst gjorts i ordning av sågad gran 110mm fyrkant som spetsats, bränts samt behandlats med tjära från Granö.

Som vanligt så hade ett antal personer runt sjön ställt upp för att göra jobbet. Rolf och Anders körde ut stolpar till på strategiska platser runt sjön och förmarkerade hålen i marken, Eskil och Kurt satte ner stolparna med hjälp av Bosse med sin baklastare, sist kom Helen och Göran och monterade de av Helen designade Tavelsjön Runt skylten och riktningspil. Också som vanligt så var lunchavbrottet välkommet, Gerd hade förberett med planering och inköp och Ingegerd och Ann-Sofi hade satt fart på grillen och hamburgarna lät sig väl smaka som det brukar heta.

Kommun, staten och EU genom Leader-URnära bidrar med 62% i pengar och den ideella insatsen svarar för ett värde av motsvarande 38%. Det blir några ideella timmar som ska göras för att projektet ska kunna genomföras. Att få till en led är som alla andra stora projekt något som tar tid och förarbetet startade för många år sedan då bl.a. Nils-Åke jobbade för att den skulle bli en verklighet. Att det nu kan genomföras beror till största delen på att tiden är mogen och att alla berörda markägare runt sjön välvilligt har bidragit med att upplåta mark för ändamålet./Göran