Susanne och Rolf barkade träd till bänkar vid förra aktivitetsdagen

Arbetet med att skapa en led runt Tavelsjön – Projekt Tavelsjön Runt pågår som du säkert sett. Grusning av sträckan vid Ökvattnet (nya bron) har påbörjats under denna vecka.

Nu är det dags för ytterligare ideellt arbete.

1. Dels röjning och uppsnyggning på samfällda marken nedanför gamla Kyrkogården i Tavelsjö. Där ska sedan bord och bänkar placeras ut som en rastplats. Riset ska läggas på den kommande majbrasan.
För göra detta behövs förutom personkraft: röjsax, yxa, räfsa och har du en röjsåg så är den bra att ha med.

2. Dels tillverkning av bänkar och bord som ska placeras ut på lämpliga platser längs leden. De träd som togs ner vid den förra aktiviteten i juli är kluvna och plank är sågade.
För det jobbet så är det bra om man är lite ”händig” och beredd att lyfta stockar och plank. Byggsåg finns men det behövs en lite kraftigare borrmaskin, 10-12mm långborr, handsåg, hammare och yxa.

Vi samlas alla nedanför gamla Kyrkogården för att fördela arbetet på de som ska jobba på plats och de som ska jobba med tillverkningen.

Lunch vid 12-tiden och som vanligt grillar vi, dessutom fika. Har du inte möjlighet att vara med hela tiden så går det bra att bara delta så länge du kan.

Alltså väl mött till en trivsam lördag den 17 september kl 9.00 nedanför gamla Kyrkogården i Tavelsjö.

Kommer du med bil, kör ned vid kyrkan så kan du tillfälligt parkera efter cykel och gångvägen.

För lunchen och planering om vad du kan jobba med var snäll och meddela Rolf Appelblad, 070-681 35 71 eller e-post rolf.appelblad(at)tavelsjo.se

Projektgruppen Tavelsjön Runt
Ett projekt inom TuRe

Blad som kan skrivas ut som affisch. klicka här