Lördag den 4/6 när stormen knäckte träd i länet så hade 17 personer lyssnat på uppropet och samlats för att göra den första insatsen med röjning av leden Tavelsjön Runt. När man började kl 9.00 så var projektledaren Rolf Appelblad lite pessimistisk, 'det kan nog ta några dar att röja denna sträcka med skog'. Skog som växt sedan 80-talet längs den gamla landsvägen vid Ökvattnet, Kvarnfors. Uppgiften var alltså att röja, ta ihop och frakta bort riset och lägga flisveden i snygga högar. Otroligt, men 6 timmar senare så hade arbetslaget gjort jobbet.

Kvinnor och män i olika åldrar, hade samlats med sågar, röjsaxar, yxor, en traktor med släp och en grill. Hamburgarna smakade gott efter några timmar i skogen och kockarna vid grillen blev mycket uppskattade. 'Det var verkligen både trevligt och nyttigt att vara med på detta' som någon uttrycket det.

På den sträcka som röjdes återstår nu maskinarbeten med stubbrytning. Den 18 juni kl 9-15 fortsätter jobbet och då finns det plats för flera att delta. Kolla mejl och hemsidan för mer info. Målet för projektet är att ordna en led runt Tavelsjön, i möjligaste mån skild från biltrafiken. En led där man till fots, per cykel eller på hästryggen kan ta sig runt sjön och stanna till vid utsikter och rastplatser.