Föreningen Tavelsjö- och Rödåbygdens utveckling har under det första halvåret sedan start förhållandevis snabbt blivit känd i utvalda kretsar. Vi avser nu att ta ett större steg för att göra föreningen ännu mer känd. För att genomföra detta på ett professionellt sätt behöver vi en grafisk profil.

Förfrågan och villkor för bidrag
Vi vill gärna att lokala resurspersoner och företag ska få möjlighet att bidra till bygdens utveckling. Än så länge har föreningen små medel till förfogande och hittills har alla jobbat helt ideellt. Den som kan bidra till att ta fram en grafisk profil som styrelsen väljer att använda kommer att räknas som sponsor och erbjudas kostnadsfri exponering på den nya webbportal som planeras för bygden. Arbetet med att skapa en grafisk profil medför i övrigt inte någon större ekonomisk ersättning. Den som vill lämna ett förslag måste acceptera att upphovsrätten överlåts till föreningen samt i övrigt precisera eventuella villkor för bidraget.

Övergripande krav Föreningens registrerade namn är ”Tavelsjö- och Rödåbygdens utveckling ekonomisk förening”. Det är otympligt att använda även om det väl speglar föreningens målsättning. En logga bör vara så enkel som möjligt och fungera i alla sammanhang, i tryck och affischering, utskrift i färg och svart-vitt, på nätet i hemsidor, facebook och e-post.

Föreningens mål
Föreningens målsättning är att göra området (bygden) runt Tavelsjö-Rödå längs 363:an med omkringliggande byar i Umeå, Vindeln och Vännäs kommun känt för alla. Det ska ske genom informationsspridning och att fler besöker bygden och tar del av de unika tillgångar vi har i form av en vacker natur. Vi har dessutom förmånen av den relativa närheten till de större orterna Umeå, Vindeln och Vännäs med sitt mångsidiga arbetskraftbehov.

Arbetet med att göra bygden känd ska resultera i att allt fler upptäcker möjligheterna att bosätta sig i bygden och/eller etablera företag. Företag som inte är beroende av geografisk närhet till kunder eller leverantörer och som kan dra nytta av den vackra naturen är särskilt intressanta. Det bredbandsnät med fiber som byggts av föreningen Tavelsjö ByaNät utgör en viktig resurs.

Hör av dig om du kan bidra
Har du de kunskaper som krävs och är villig att göra en insats för bygden vill vi att du hör av dig. Oavsett hur mycket du vill engagera dig är du välkommen med skisser och idéer kring vad du anser skulle vara en lämplig logga för föreningen. Ring eller skicka ett kort CV eller exempel på vad du utfört när det gäller grafisk design.

Om du inte själv anser dig kunna bidra tipsa gärna någon annan du känner.

Skicka ditt svar senast den 14 februari 2011 till:

Göran Sundqvist
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Ordförande
Tavelsjö- och Rödåbygdens utveckling, ekonomisk förening
Svedjan 213, 922 66 Tavelsjö
070-646 57 73

För utskrift ladda ner filen genom att klicka här