Efterfrågan på boende, mat och aktiviteter på landsbygden ökar, inte minst i Umeåregionen. Det ställs ett antal krav på detta. För att få fram möjligheterna och inspirera varandra fortsätter nu Tavelsjö- och Rödåbygdens utveckling, ekonomisk
förening, med kvällsträffarna i ämnet. Du kan välja att delta i en eller flera träffar.

Nu fortsätter vi med träff 2 - onsdag 17 november kl 18-21 (Västerbacka-Långvikens skolhus)
Miljöfrågor: hälsoskydd i boende, livsmedelslagstiftningens grunder, vattenskydd, allemansrätt.
Medverkan Erik Sundkvist samt representant från Umeå kommun.

Och träff 3 - tisdag 23 november kl 18-21 (Rödåsels bygdegård)
Byggande och planering: bygglov, strandskydd, brandsäkerhet, handikappanpassning.
Medverkan från Umeå kommun.

Anmälan och mer information se länk .

Träff 1 den 27 oktober behandlade temat 'Det goda värdskapet'
Göran Sundqvist ordf. i Tavelsjö- och Rödåbygdens utveckling, ekonomisk förening inledde med en redovisning om vad föreningen vill och vad som hittills har gjorts.

Gunnel Lundmark från Grästorp (se även www.gunneligrastorp.se) fortsatte med en inspirerande och rolig föreläsning om mat och turism samt hur man jobbar med detta i Västra Götaland.

Därefter följde en fri diskussion i grupper kring hur bygden ska bli intressant för att besökare ska komma, stanna och vilja komma tillbaka.

Detta gav flera uppslag för föreningen att bearbeta vidare.
Mycket av förslagen om investeringar och aktiviteter har diskuterats tidigare och en del av detta är redan på gång, t.ex. vandringsleder och besöksmål. Förslaget att på sikt skapa ett besökscentrum någonstans i bygden som kom upp ansågs viktigt. Inom bemötande och information finns mycket att göra och som är relativt enkelt, t.ex. storytelling (berättande), utbildning i bemötande, skyltning m.m.

Tavelsjö- och Rödåbygden utveckling, ek. för. i samverkan med LRF