Styrelsen för föreningen har haft möte hos Linda Edlund Fällman. Linda med familj bor vid den vackra Vindelälven i Selet.

Styrelsen har delat upp arbetet på 5 huvudområden:
- Medlemmar och medlemskontakter
- Arbetsgrupperna
- Föreningsfrågor med idébank och utbildning
- Finansieringsfrågor
- Marknadsföring av bygden

Vid kvällens möte gick man igenom dessa och vad som hänt, inriktning på arbetet och vad som ska prioriteras.

De som anmält sig som medlemmar ska få bekräftelse på detta och efter betalning av insatsen så kommer ett insatsbevis att skickas ut. Beviset är en värdehandling som visar din del av föreningen och skall behandlas därefter.


Arbetsgrupper bildade

Arbetsgrupperna som är bildade jobbar vidare med sina idéer och projekt. Mest aktiva är just nu arbetsgrupperna Vandringsleder och Sevärdheter - aktiviteter. Vill du ta upp en angelägen fråga i en ny arbetsgrupp, ta kontakt med Hans Weinehall, 070-586 02 02.

Idébanken som Maria Funk håller i kommer att presenteras på hemsidan. Har du redan nu en idé som du vill få upp intresset för kan du kontakta Maria, 0736-200 669.


Utbildning

Styrelsen beslöt att starta en utbildning i ämnet ”Bygga, bo och äta – möjligheter och krav”. Den är planerad att genomföras i form av tre kvällsträffar och genomförs tillsammans med LRF. Första kvällsträffen blir någon kväll under oktober.


Finansieringen av löpande verksamhet

Finansieringen av föreningens löpande verksamhet diskuterades och där finns det i huvudsak tre möjliga vägar som styrelsen jobbar vidare med. Projektbidrag för landsbygdsutveckling från URnära, Länsstyrelsen och Tillväxtverket, sponsring från företag och enskilda och olika former av samarbete med kommunerna i Vindeln, Vännäs och Umeå är de möjliga vägar som på kort sikt kan bidra till föreningens verksamhet. Nils-Ola kommer att presentera ett upplägg för sponsring. Har du frågor om detta ring Nils-Ola 070- 668 63 71 eller 090-383 28.

Ny hemsida för alla i bygden

En prioriterad del av marknadsföringen är att skapa en hemsida där alla i bygden känner sig hemma och som kan locka nya besökare att ta del av vad som planeras och händer i bygden. Tills vidare så nyttjas www.tavelsjo.se och www.rodabygden.se som informationskanaler tillsammans med en ny Facebook sida som Linda lagt upp. Du som är aktiv på Facebook, anmäl dig till gruppen Tavelsjöbygden och Rödåbygden utveckling,Ekonomisk Förening så kan du följa vad som händer och själv lämna förslag, idéer och synpunkter.

Styrelsen planerar att bilda ett branschövergripande nätverk för företag i bygden och inbjudan till den första träffen kommer inom kort. Kolla gärna dina mejl eftersom vi planerar att skicka direktinformation via mejl.

=========