Uppdatering 21.29: Felet åtgärdat. Det var en jordfelsbrytare som hade löst ut.

I kväll den 9/6 är det bredbandsavbrott i Rödånäs, Överrödå, Vindel-Ånäset med flera ställen. Felsökning pågår.

På tisdag den 4 maj kommer Skellefteåkraft att genomföra ett planerat strömavbrott i Vindel-Ånäset kl. 09.00 - 13.00. Det innebär att bredbandet kommer att gå ner när reservkraften tagit slut. Då blir alla som är anslutna till bredbandsnoden i Vindel-Änäset att bli utan bredbandssignal även om man inte berörs av själva strömavbrottet, exempelvis Östra och Västra Kryckeltjärn och Tillflykten.

 

 

Det pågår ett planerat strömavbrott hos Skellefteåkraft i Vindel-Ånäset idag onsdag 24/3 till och med kl.18. Detta kommer troligen påverka Tavelsjö ByaNäts bredbandsnod i Vindel-Ånäset. När reservkraften tar slut kan Buberget, Tillflykten , Östra och Västra Kryckeltjärn med flera byar som är anslutna till denna nod bli utan bredband.

Elarbeten i Selet kan orsaka avbrott i bredbandstrafiken under onsdag eftermiddag.

Beörda anslutningar är de som är kopplade till noden i Selet.

Uppdatering i efterhand: Det blev aldrig något bredbandsavbrott, reservkraften klarade hela strömavbrottet.

Igår kväll 3/3 var det störningar i bredbandstrafiken av och till i Rödåsel, Rödåliden, Selet, Västra Vännfors, Stärkesmark och närliggande områden. Problemen startade vid 20-tiden och fortsatte ett par timmar. Orsaken var ett lokalt strömavbrott som fick följdverkningar för flera switchar.

Strömproblem hos Vattenfall i Selet orsakade avbrott i bredbandstrafiken från kl.08.39 och kl.10.00 i Selet och Långfors.

Onsdagen den 10/2 blir det ett planerat strömavbrott mellan klockan 12.00-17.00  hos Skellefteåkraft i Vindel-Ånäset. Detta innebär att bredbandsnoden kommer att gå ner ett tag efter kl,12. Förutom Vindel-Ånäset blir då också Östra och Västra Kryckeltjärn, Tillflykten, Buberget och övriga som är kopplade till denna nod utan bredband.

Uppdatering: Strömavbrottet hos Skellefteåkraft blev betydligt kortare än planerat. Tavelsjö ByaNäts nod klarade sig med reservkraft och gick aldrig ner.