Ska du göra några grävarbeten och det går bredbandskabel i närheten - glöm inte att begära utsättning.

Då kommer Tavelsjö ByaNät och markerar ut var kabeln finns - så att det går att undvika avgrävning.

Ring felanmälansnumret
070-323 56 14 i god tid, dock minst en vecka...

Tavelsjö byanätKontaktinformation:

Medlemsservice, driftsinformation m.m., Lena Alwerud: 070-323 56 14  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Ordförande, Hans Weinehall: 070-586 02 02  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kassör, Nils-Ola Andersson: 070-668 63 71  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Frågor om nya anslutningar, överlåtelser. Mårten Edberg: 070-216 86 25  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Tavelsjö ByaNät är en ekonomisk förening som ägs av medlemmarna själva. Föreningen äger ett fiberoptiskt bredbandsnät som är ett av landets största i sitt slag. Nätet omfattar ca 250 kvadratkilometer. Mellan utposterna är det ca 25 kilometer.

Hur gör man för att ansluta sig till Tavelsjö ByaNät och vad kostar det?

För den som bygger nytt eller inte tidigare varit ansluten till Tavelsjö ByaNät är det i ofta möjligt att ansluta sig i efterhand. Vad det kostar kan dock variera. Vi har en lägsta kostnad på 32.000 kronor (medlemsinsats 28.500 kronor plus 3.500 kronor i anslutningsavgift) som alla nyanslutningar måste betala. Det kan bli dyrare om det är mycket långa avstånd eller annat som komplicerar saken. Ta kontakt med Tavelsjö ByaNät så ska vi göra vårt bästa för att ge ett tydlig besked vad som gäller i ditt speciella fall.

 Läs mer genom att klicka på rubriken.

P G foto från filmUnder år 2020 har Tavelsjö ByaNät anslutit 50-talet fastigheter. Lyssna på vas Per-Gunnar OLofsson, som varit föreningens moptageledare, har att berätta om detta. Klicka på denna länk.

EU logga

Hans W 2Tavelsjö ByaNäts ordförande Hans Weinehall önskar God Jul och Gott nytt år i denna film. Klicka på länk här.

Vi kan också ta del av musik och sång framförd av Lisbeth Fors Malm och Josefin Hansdotter Nyström - inspelat i Tavelsjö kyrka i december speciellt för denna julhälsning.. 

 

 

819A7240 2Tavelsjö ByaNäts bredbandsprojekt, som började 2016, går nu mot sitt slut. Snart har föreningen 1100 anslutna fastigheter.

För den som vill lyssna till Per-Gunnar Olofsson, som leder projektet i fält, kan göra det via denna länk.  I slutet av filmen blir det lite mer filmsnuttar från projektet och Roland Johansson framför låten "Fiber".

EU logga

Helena LundgrenUnder fyra år 2016-2019 har Tavelsjö ByaNät anslutit över 300 nya fastigheter till vårt gemensamt ägda bredbandsnät. Under åren har det gjort en del filmer. Här kommer en kavalkad som kanske kan vara till visst nöje. Det hela ackompanjeras av Roland Johansson, Gullsjöäng, som framför den egenskrivna Fiber!

Länk till filmen här.

EU logga

IntervjuLänk till intervju med P-G Olofsson under ett besök i Haddingen på onsdagseftermiddagen.

EU logga

Klicka här

 EU logga