2024 06 0512 P G OlofssonSommarens byggprojekt för Tavelsjö ByaNät har nyss startat. Här finns länkar till två filmer

 Kort film på lite bredbandsgrävande samt intervjju med Jonatan Holmberg, Näset, Tavelsjö. Länk

Lite längre intervju med P-G Olofsson, som är Tavelsjö ByaNäts byggledare för årets insatser. Han berättar lite om vad årets insatser innebär. Länk

Tavelsjö byanät

 

Kontaktinformation:

Medlemsservice, driftinformation m.m,. 070-323 56 14 & Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Öppet vardagar 08.00-12.00 mån-fre & 19.00-21.00 mån-tor.

Läs mer genom att klicka på rubriken.

PTS karta Page 1EN Funded by the European Union POSDetta är ett särskilt erbjudande som gäller de specifika fastigheter som ingår i Tavelsjö ByaNäts  projekt som finansieras av Post- och Telestyrelsen. Totalt handlar det om 50 stycken.

I slutet av artikel finns länkar till karta som visar på vilka fastigheter som berörs, en lista på berörda fastigheter samt erbjudandet som pdf. Erbjudandet kommer också inom kort att sändas ut via vanlig post till berörda fastigheter.

Läs mer genom att klicka på rubriken eller här.

2024 TBN jubileumstidningen Uppkopplad Page 1År 2022 firade Tavelsjö ByaNät 20 år som bredbandsföreninging.

Då togs en särskild jubileumstidningen fram - Uppkopplad.

Den kan du ladda ned som pdf här.

När ett nytt verksamhetsår påbörjas för Tavelsjö ByaNät ekonomisk förening (TBN) vill vi gärna berätta lite om TBN som bildades för nästan 22 år sedan. Numera en av landets större medlemsägda bredbandsnät. Successivt utbyggt från starten år 2002 och framåt så att TBN vid årsskiftet omfatta 1157 anslutna fastigheter.

TBN finns i de tre kommunerna Umeå, Vindeln och Vännäs- TBN möjliggör anslutning i över 120 byar. Geografiskt är nätet också stort. ”Fågelavstånd” mellan den västligaste och östligaste anslutningen: 27,4 kilometer. Mellan nordligaste och sydligaste: 35,8 kilometer.

Totalt har vi kanaliserat (där det ligger en eller flera fiberkablar) över 40 mil. Investeringen brukar uppskattas till dryga 50 miljoner kronor plus värdet av allt ideellt arbete från det ByaNät bildades framtill nu.

Läs mer genom att klicka på rubriken

eu nextgeneration se Erbjudande om bredband via fiber

Detta erbjudande gäller dig som är ägare av någon av de fastigheter som berörs av projektet PTS24 (finansierat av Post & Telestyrelsen och EU-medel). Se lista längst ned i denna artikel. Projektet syftar till att öka landsbygdens tillgång till bredband via fiber.

Läs mer genom att klicka här.

Nu närmar sig slutet av övergångsperioden till ny leverantör av internettjänst i Byanätet. Om du inte redan verifierat din anslutning så behöver det göras så snart som möjligt, men senast den 31/8 för att bredbandet ska fortsätta fungera. Se mer om hur du gör detta i denna tidigare publicerade artikel här på Bygdeportalen.se.