Senaste brevet - klicka här

Under perioden 1918-1928 skrev Helge Olofsson "Tavelsjö-breven" under pseudonymen "Hieronymus" som publicerades i VK. 100 år senare kommer vi att publicera dessa brev på Tavelsjö Hembygdsförenings hemsida.

Alla dessa brev finns i boken "Tavelsjö från seklets början" som utgavs av Tavelsjö Hembygdsförening 1994. Det finns fortfarande några böcker kvar att köpa. Ta kontakt med någon ur styrelsen.

thumb 20140914 7575

Vi i Tavelsjö hembygdsförening planerar för höstmarknad i Tavelsjö och hoppas att läget förbättras när det gäller coronapandemin. Sundlingska gården är inbokad söndagen den 13 september kl.12-15 och vi kommer genomföra marknaden i samarbete med nya restaurangen Root.

Läs mer genom att klicka på rubriken.

brandkår

Östen Markström, kårchef för Tavelsjö deltidsbrandkår berättar om brandkårens arbete och inleder årsmöteskvällen tisdagen 25 februari, kl. 19:00

Platsen är Tavelsjö bygdegård, Talmansrummet på övervåningen. Därefter börjar själva årsmötet med Tavelsjö hembygdsförening.

Vi diskuterar bland annat verksamheten under 2020 - kom och föreslå vad du tycker vi ska hitta på i år.

Vi bjuder på kaffe och minisemlor.

Alla medlemmar och övriga intresserade är varmt välkomna!

Styrelsen

Affisch för nedladdning (pdf)

Vi i Tavelsjö hembygdsförening planerar för höstmarknad i Tavelsjö och hoppas att läget förbättras när det gäller coronapandemin. Sundlingska gården är inbokad söndagen den 13 september kl.12-15 och vi kommer genomföra marknaden i samarbete med nya restaurangen Root.

Inriktningen är som tidigare på lokala livsmedel och hantverk av bra kvalitet. Aktiviteter som till exempel fårklippning, tovning och hästskjuts hoppas vi också på.

Är du intresserad? Anmäl dig redan nu – då ska vi hålla dig informerad om vad som händer.

Ring Karin Ågren 070- 669 57 43, skicka sms eller skicka mejl till karin.agren@tavelsjö.se Ange namn och kontaktuppgifter och vad du vill sälja/göra.

Om restriktionerna med högst 50 personer per arrangemang ligger kvar efter sommaren kan det tyvärr inte bli någon marknad.

affisch BB 191x300Brevet och Barbara - om ett långt livs längran efter en pappa

Av och med Kajsa ReikeMusiker: Carlos de Rada och Olof Lindroth

Brevet och Barbara är en berättelse om längtan, barndom och vuxenhet med sånger av den franska poeten och visartisten Monique Serf/ Barbara (1930-1997).
Samtliga sångtexter i svensk översättning av Rikard Wolf.

Tavelsjö Bygdegård onsdag 19/2 kl 19:00.
Entré 150:- inkl fika

 

Tavelsjö Hembygdsförening har en alldeles egen hemsida, klicka här.

Tavelsjöberättelser sökes!

Berättarkväll i Sundlingska gårdens pub  på onsdag 22/1 kl.19-21

Vi vill samla bygdens företeelser och historier från mitten av 1900-talet till nutid. Kom och bidra med berättelser eller minnen och var med i trevlig samvaro framför brasan.
Välkomna!
Tavelsjö Hembygdsförening i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan