JubileumstidningenTavelsjö ByaNät kommer under våren 2022 att ge ut en jubileumstidning för att uppmärksamma att bredbandsföreningen fyller 20 år. Journalisten Peter Kärr och annonsproducenten Erland Johagen kommer att hjälpa till med tidningen under våren. Tidningen har en upplaga på 4000 exemplar och kommer ut i månadsskiftet maj/ juni.

Vårt medlemsägda bredbandsnät har idag över 1100 medlemmar i 108 byar i Vindeln, Vännäs och Umeå kommuner. Nätet fortsätter också att utvecklas hela tiden på olika sätt. I år kommer över 20 nya anslutningar att tillkomma.

Många är vi som inser att bredbandsnätet gjort stor nytta för både yngre och äldre. I jobb och fritid, för privatpersoner och företag. Det har kort sagt kommit att bli en grundbult för den positiva landsbygdsutveckling vi alla kan uppleva.

 

Attraktiv bygd

Det är mycket som har hänt under åren och många personer har hjälpt till och ännu flera i bygden har haft nytta av TBN-nätet. Företag har tillkommit och vuxit tack vare nya möjligheter att verka på distans. Det här har också inneburit att vår gemensamma bygd blivit mer attraktiv. Fler besöksmål och ökade fastighetsvärden är tecken på detta. Och det är uppenbart att tillgången på snabbt bredband genom fiber är en av framgångsfaktorerna.

Allt det där och mycket mera vill vi berätta om i den kommande jubileumstidningen som ska spegla både vårt gemensamma bredbandsnät och dess nytta samt den fantastiska bygd vi alla bor i.

Den kommer att delas ut till alla hushåll inom Tavelsjö ByaNäts område. Tanken är att ska finnas tidningar vid olika besöksmål gör att gästande också får ta del av allt som händer och vilken service och möjligheter till aktiviteter som finns.

Det är alltså ett perfekt tillfälle för den som vill annonsera inför sommarsäsongen!

 

Vad vill du ska stå i tidningen?

Vi önskar därför så snabbt som möjligt få in förslag från vad just du tycker borde berättas om i tidningen. Det kan vara större eller mindre företeelser som är kopplade till företag, föreningar eller privatpersoner. Det kan gärna vara något där du själv medverkar, men lika gärna ett tips på något annat.

Hör av dig med dina förslag på artiklar direkt till Peter Kärr på telefon 076-8335855 eller e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vill du redan nu diskutera en kommande annons tar du kontakt med Erland Johagen på telefon 070-7440130 eller epost Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Dela gärna den här artikeln på sociala media!

Hälsningar

Hans Weinehall
Tavelsjö ByaNäts ordförande