SPF föreningarna i Umeåområdet har haft en gemensam vårfest med dans i Flurkmarks klubbstuga. SPF Umeå Norra var värd för festen.

Ett 110-tal danslystna seniorer hälsades välkommen av ordförande Sten Lindberg. Därefter kunde gästerna inta en delikat middagsbuffé, som levererats av Åsas kök. Under middagen spelade och ledde orkestern Partaj allsången. Både SPF visor och vårsånger avverkades med bravur av den mångröstade kören.

Gerd Brodin framförde i nätstrumpor och kroppsstrumpa en sång om vilka fysiska tillgångar 70 plus kvinnan har.

Alfons Karlsson tog sedan vid och berättade med inlevelse varför mannen inte skall tänka på kvinnan. Han beskrev även hur en friare på ett orginellt sätt förmedlat sina känslor till den åtrådda. Sången och beskrivningarna lockade till många skratt. Festdeltagarna bidrog även med roliga historier och sånger.

Under kvällen presenterade Sten Lindberg övriga ordföranden, som deltog i festen. Efter middagen spelade orkestern upp till dans och det blev fullt ös på dansgolvet. Vid pausen serverades varmkorv med bröd och dryck. Efter ytterligare dans avslutades vårfesten och nöjda gäster återvände hem med både buss och bil.