SPF Umeå norra avslutade höstens arrangemang med traditionell Julgrötslunch i Tavelsjö församlingsgård.

Ordförande Sten Lindberg inledde med att hälsa drygt hundra gamla och nya medlemmar välkommen. Varmt välkomna hälsades också dagens underhållare Ulla-Britt och Gunnar Lundqvist samt Johanna, kantor och Ulrika, diakonissa.

Ulrika och Johanna började med att leda allsång. Advents- och julvisorna skapade en varm och gemytlig stämning före det att gröten serverades. Efter maten var det Gunnar Lundqvist pensionerad präst, tur att tala om adventstiden ur ett bibliskt perspektiv.

Ulla-Britt läste en berättelse om Maja och Göte, uppvuxna i var sin by inom Arjeplogs kommun och deras uppväxt i fattiga hem. För dessa barn var julen en efterlängtad högtid, då fick alla äta sig mätta och i vissa fall även få nya kläder. Stryk slapp barnen under julen, det var en regel som följdes i de flesta hem. Julottan i predikant Lundqvist hem var helgens höjdpunkt då bjöds det på kaffe och barnen fick var sin julklapp, skänka av folk som hade det bättre ekonomiskt.

Det visade sig att predikant Lundqvist var Gunnars pappa. Publiken fick även lyssna på vacker körsång från Gunnars medhavda skivor.

Sten tackade för den fina och intressanta underhållningen och passade på att informera om SPF:s medverkan i ”Glashuset” den 3:e dec och ”Frivilligdagen” den 5:e. Då kommer även årets ”Eldsjäl” att utses. Nämnas bör också att i SPF:s riksomfattande stegtävling har Umeå Norra varit framgångsrik och placerat sig högt på resultatlistan. Efter kaffe med smörstjärna, läste Ulrika en krönika och spelade gitarr och alla sjöng tillsammans kända adventspsalmer.

Månadsmötet avslutades med att ordförande tackade de medverkande med blommar och efter lotteridragning med fina vinster var det med en härlig adventsstämning mötesdeltagarna skildes åt för hemfärd i ett strålande vinterväder