SPF Umeå Norras månadsmöte i Tavelsjö lockade ett nittiotal medlemmar.

Vice ordförande Gerd Brodin hälsade mötesdeltagarna välkommen och ett särskilt välkommen till dagens underhållare Anna Vara och Daga Will. Temat var örternas och kryddornas läkande kraft i sketchen ”Kryddhäxan”.
På ett humoristiskt sätt, tidvis på bondska, fick åhörarna tips om hur krämpor som värk, uppkördhet och åldersrelaterade krämpor kan botas med avkok och förband på och med
vad som finns i naturen och kryddträdgården. Det viktigaste budskap var ändå att ha roligt.
”Att ta medicin är inte roligt- att ha roligt är rena medicinen” var slutorden i sketchen.

Efter många skratt och applåder till dagens underhållare var det kaffe med smörgås och kaka.
Efter fikat informerade Gerd om förra veckans ordförandeträff i Lycksele som i huvudsak handlade om medlemsutveck-lingen inom SPF. Ordförande Sten Lindberg påminde om landstingets inbjudan till seminariedag om mat och hälsa för äldre den 23 nov och även om Seniorvimmel i stadshuset den 26:e. Ny studiecirkel i ämnet ”må bra - med eller utan läkemedel” har startats i Kroksjö och ytterligare tre cirklar planerar man nästa termin då i Taveljö, Flurkmark och Hissjö. Efter att det varit dragning på sålda lotter var ännu ett trevligt månadsmöte slut och ordförande tackade köksgruppen för gott fika och medlemmarna för god uppslutning.