Jag undrar varför politikerna slutat skriva insändare och inlägg i tidningarna. Nä, nu skall det vara bloggar bevars! Jag är så otroligt less på att läsa dessa bloggar samtidigt som jag saknar den politiska debatten i tidningarna.

Det tar mycket längre tid att få en överblick av vad som skrivits och vad man utan förlust kan hoppa över. Bloggarna tenderar också att bli någon slags ”Kära dagbok” där politikerna beskriver sina känslor, synpunkter på vädret, sina vedermödor mm i stället för att berätta om och klargöra sin syn på viktiga frågor.

Man får en känsla av att självkritiken försvinner när de kan bre ut sig hur som helst. Jag har i många år varit mycket intresserad av politik och numera har jag mycket gott om tid men jag vill inte sitta och läsa om hur politiker mår och känner sig. Jag vill läsa om deras argument och varför de beslutar som de gör.

Jag undrar hur många förutom politikergänget det är, som orkar läsa bloggarna. Därför vill jag ge politikerna följande råd: Skriv gärna i Era bloggar, när Ni vill vika ur Er och släppa ur Era känslor. Det kan kanske vara en bra terapi.

Men har Ni något Ni vill säga, har Ni ett politiskt budskap som Ni vill föra ut till Era presumtiva väljare och som Ni vill att de skall läsa, skriv inlägg och insändare i papperstidningen. Tillbaka med debatten till tidningarna!

Nils-Åke Sandström, Tavelsjö

Inlägg i VK den 10 april 2008