(från VK den 17 mars 2008.

Långsiktig eller yrvaken energipolitik.
Britt-Marie Lövgren säger i VK den 13 mars att folkpartiet inte ägnar sig åt att stoppa huvudet i sanden och sedan behålla det där och det stämmer kanske, men är det rätt att stoppa huvudet i sanden bara för att man ibland drar upp det. En långsiktig miljöpolitik med sund energipolitik kräver hushållning och energismart planering.

Tavelsjö den 13 mars 2008
Nils-Åke Sandström

-------------------------------------


( Från VK den 13 mars ) 2008. Kärnkraften är en koldioxidfri kraftkälla och den bör vi utnyttja
Svar till Nils-Åke Sandström (VK 11/3 )
Folkpartiet Liberalerna ägnar sig inte åt att stoppa huvudet i sanden- och sedan behålla det där. Med tiden har vi i likhet med flera andra insett att ett av de största hoten mot vår miljö är utsläppen av koldioxid. Kärnkraften är en koldioxidfri kraftkällaoch dessutom finns redan kärnkraftverk som kan utnyttjas mera, vilket till skillnad mot en förtida avveckling, inte är eyy slöseri med investerade resurser.
Britt-Mari Lövgren.gruppledare. fp. Umeå


-------------------------------
Folkpartiet vill nu bygga ut kärnkraften i Sverige,
Det är intressant att se hur folkpartiets inställning har varierat.
De har ju för det mesta varit mycket positiva till kärnkraft, men om det händer något är de mycket snabba att kräva ett snabbstopp.

Efter katastrofen i Tjernobyl ville folkpartiet stoppa all kärnkraft i Sverige men efter ett tag blev de återigen positiva till kärnkraften.

Det är ju möjligt att man kan locka några väljare genom att visa sig vara ett parti som snabbt anpassar sig till dagsläget, men jag tror att de flesta inser att energipolitiken måste vila på en långsiktig politik.

Tavelsjö den 7 mars 2008
Nils-Åke Sandström
/ Inlägg (ej bild ) Införd i VK den 11 mars 2008