DSC 1404 Ingemar Grahn Sjunger

Ordförande Anitha Juslin hälsade drygt 100 medlemmar välkommen till medlemsmötet i Tavelsjö Församlingsgård.

Speciellt välkommen till Diakon Ingemar Grahn, som stod för dagens underhållning. Anitha informerade om kommande möten och gjorde också en inventering om befintliga cirkelledare. Det finns idag ett speciellt material
som Vuxenskolan tillhandahåller och som handlar om bedrägerier mot äldre. Anitha berättade också att det behövs volontärer till Axlagården i Umeå. Jultallrik serverades med allehanda läckerheter och alla lät sig väl smaka.

Därefter tog Ingemar Grahn vid och framförde julens fina sånger, många sjöng med i dom välkända sångerna som vi har dansat runt granen till. Ingemar läste också några vackra dikter, hans skönsång uppskattades mycket och julstämningen steg i lokalen.Ingemar avslutade med "O helga natt". Kaffe och kaka serverades och sorlet i lokalen berättade om att alla trivdes.

Roland Johansson föreningens trafikansvarige informerade om vad som gäller i förhållandet mellan cyklister och bilförare i Umeå, bland annat att vid utfart ur cirkulationsplats/rondell är bilförarna skyldiga att lämna företräde för fotgängare och cyklister. Han påpekade också vikten av att bära reflex och reflexväst även dagtid nu när mörkret är kompakt.

Helene Ekström berättade om resor som planeras under 2016. Första begivenheten blir en resa till Kroatien den 18 – 25 maj, delade också ut intresseanmälning till denna resa. I juli anordnas en resa till Dalhalla och i augusti/ september endagsresa till Svansele Vildmarkscenter.

Ingemar Grahn återkom och höll en kort andakt. Under em hade gästerna gissat på hur många ärtor som fanns i en burk. Svårt tycke många men Ruth Carlsson gissade nästan mitt i prick, det var 1996 ärtor och hon gissade 1994, dessutom knep Ruth också andra priset med sin gissning på 2005 ärtor. Ruth gick hem med presentkort skänkt av ICA Matboa Tavelsjö och en gåva från Blå Eld Tavelsjö.

Dragning på motionskort och lotterier vidtog och många blev glada vinnare av trisslotter. Styrelsen tackade köksgruppen och önskade alla medlemmar en God Jul och ett Gott Nytt år och på återseende nästa år. / Vid pennan Helene Ekström

Foto: Nils-Åke Sandström