Gammeldans i Tavelsjö 2017

 

Varje söndagskväll från 25 juni till och med 6 augusti är det gammeldans till levande musik i logen på Sundlingska gården i Tavelsjö.
Vi börjar kl. 19 med en stunds utlärning av olika danser för dem som inte dansat så mycket tidigare. Sedan håller dansen på till kl. 22.

Det är spelmansgillen från olika ställen i Västerbotten som står för musiken. Inträdet är frivilligt och till valfri summa.

Program

25 juni Umebygdens Spelmän
2 juli Umeå Spelmanslag
9 juli Bjurholms Spelmansgille
16 juli Lycksele Spelmän
23 juli "Hänna jer vi"
30 juli Sorsele Spelmän
6 aug Mandelpären, Vindeln

(med reservation för sena ändringar)

Ladda ner affish (pdf)

 

Servering

Serveringen är öppen och det går fint att ta en paus i dansandet och sitta på verandan med fantastisk utsikt över Tavelsjön. Här finns också en badplats med brygga - många brukar ta ett dopp efter dansen. Minigolf finns också.

Sundlingska gården ligger 27 km nordväst om Umeå vid väg 363 mot Vindeln och Sorsele. Strax före avfarten till Tavelsjö ligger Sundlingska gården till höger vid Tavelsjöns strand.

Friluftsgudstjänst

I samband med säsongens första dans söndagen den 25 juni hålls också en friluftsgudstjänst på Sundlingska gården. Den börjar kl. 17.30 och Umebygdens Spelmansgille som spelar till kvällens dans brukar också spela till psalmerna. Efteråt bjuder vi på kyrkfika.

Vi som anordnar detta är Tavelsjö hembygdsförening och vi har många järn i elden. Titta gärna på årsplaneringen på startsidan - bergsvandringar, trädgårdsfrukost med föredrag om ekologisk odling, höstmarknad med mera. Alla är välkomna!

 

Mer om Tavelsjöbygden på www.bygdeportalen.se och på Destination Tavelsjö - Vindelälven www.landsbygdsturism.se.