Honung stor bild beskurenTavelsjö hembygdsförening har hållit årsmöte måndagen den 29 februari 2016 i bygdegården med 16 deltagare. Kvällens gäst var Åke Jonsson som berättade om bin och biodling och också bjöd på ett litet smakprov från senaste honungsskörden. Bin är helt fantastiska på att dela upp och specialisera sitt arbetet och att kommunicera med varandra. Det blev en jätteintressant och uppskattad föreläsning.

Åke tackades med blommor av Rolf Appelblad "I vanliga fall brukar jag ge en burk Tavelsjöhonung som tack - men det fick bli blommor idag".

På det efterföljande årsmötet omvaldes Rolf Appelblad till ordförande. Omvaldes gjordes också styrelseledamöterna Lillemor Grahn, Eva Wiklund, Corina Selberg och  Anna-Karin Edberg för en period av två år. Vid förra årsmötet valdes Lisbeth Berglund, Susanne Nordbrandt, Karin Ågren och Lena Alwerud på två år. Ingrid Olofsson som avgått ur styrelsen tidigare avtackades med blommor.

Många bra arrangemang och träffar har hållits under året. Sommardanser på Sundlingska gården, höstmarknad, bergsvandringar och teaterföreställningar är några exempel. Föreställningen "I en sal på lasarettet" med Thomas Andersson och Ellenor Lindgren - drog fullt hus i bygdegården med 150 personer!

Goda semlor från Matboa avslutade kvällen. 

Länk till Tavelsjö hembygdsförenings verksamhetsberättelse för 2015.