Föreningen har idag 2006-12-20 fått information från Åsa Ögren, styrelseordförande i Umeva om den fortsatta hanteringen av frågan om vattenskyddsområdet:

”Johanna Lindgren, chef för avdelning Vatten & Avlopp och Knut Knutsson sektionschef för planering inom Vatten & Avlopp båda inom Umeva AB har fått i uppgift att besvara Tavelsjö Samfällighets översända frågor skriftligt. Bytet av VD i Umeva har påverkat det interna arbetet och därmed tiden för det här arbetet.

Efter att det skriftligt svaret är översänt så kommer man att inbjuda till ett uppföljningsmöte till mötet i Tavelsjö 2006-11-22. Det blir i Hissjö troligen den 7 februari 2007. Inbjudan kommer att ske i god tid före mötet så att berörda kan planera sitt deltagande.

Från kommunens och Umevas sida så har man informerat sig om hur vattenskyddsfrågorna har hanterats på andra platser i landet och det inkluderar kunskaperna om hur man kan jobba med eventuella kompensationer för de som berörs av större inskränkningar i sin markanvändning”

De frågor som Tavelsjö Samfällighetsförening har sammanställt ang. vattenskyddsområde Forslunda – Tavelsjö är indelade i följande rubriker:
A. Den nuvarande och planerade vattenförsörjningen
B. Reservvattentäktens placering
C. Ekonomiska konsekvenser (Kommunens ansvar)
D. Efterlevnad
E. Inkonsekvenser
F. Ytterligare

Om du är inloggad så kan skrivelsen i sin helhet hämtas från filarkivet via denna länk.

2006-12-20
Tavelsjö Samfällighet, styrelsen
eu/Göran Sundqvist