Lördagen den 21 oktober kommer teaterföreställningen ”Gåvan” att ges i Tavelsjö. Det är Västerbottensteatern som turnerar runt om i byar och bygdegårdar. ”Ett komiskt nutidsdrama om andar, utbrändhet och allting däremellan…”

Så beskrivs föreställningen i programbladet. I våras gick ”Gåvan” på turné i inlandet med stor framgång. Nu är det alltså snart Tavelsjös tur.


Fyra skådespelare och en statitist från Tavelsjö på scen

Det är Martin Lindberg som skrivit manus och som också står för regin. Fyra skådespelare agerar: Ingrid Gustafsson, Göran Hansson, Maria Norgren och Filip Tallhamn. Som statist medverkar här i Tavelsjö Sara Culligan (med ersättare Michaela Drake).

Vill du köpa biljetter? Kontakta Ulla Britt Lindbäck tel 602 56, eller Gun Andersson tel 60136. Biljetterna kostar 120 kronor och då ingår fika i pausen (60 kronor för barn och ungdomar under 18 år).


Bara ett fåtal biljetter

Endast ett begränsat antal biljetter finns – och de säljs enbart via förköp. Särskilda sittplatsläktare kommer att byggas upp av teaterns tekniker inne i bygdegården – och då blir antalet sittplatser begränsat. Detta för att publiken ska se så bra som möjligt, och kunna ha ögonkontakt med skådespelarna.

Så här står det om handlingen i programbladet:

”Maria mår inte bra. Hon har jobbat för hårt och för länge och är helt slutkörd. Till slut bryter hon samman och tillsammans med sin pojkvän Rickard och sin mamma Minna uppsöker hon en blivande psykoterapeut för att få hjälp. Men innerst inne förstår hon vad det är frågan om. Som liten fick hon en gåva som hon inte ville ha, en känslighet och mottaglighet för budskap från andevärlden. Sådant kan man ju inte få andra att förstå för hur förklarar man det oförklarliga? Gåvan är en nutidskomedi om andar och utbrändhet och allting däremellan.”


Bör vara minst 10 år

Föreställningen ges i Tavelsjö bygdegård på lördagskvällen den 21 oktober och börjar kl. 19.00. Man bör vara minst omkring 10 år för att ha utbyte av teatern och förstå det hela någorlunda, säger representanter för Västerbottensteatern.

Föreställningen tar två timmar och en kvart – inklusive 20 minuters kaffepaus. Det är Tavelsjö hembygdsförening som står som arrangör.


Fröken Julie kommer nästa år

Om ett år ungefär är det dags för nästa turné. Då ska Västerbottensteater åka från by till by och spela August Strindbergs Fröken Julie – kanske också här i Tavelsjö.