Den 19 juni kl 18.00 kommer Linna Liljeström från Umeå Arkitekthögskola (UMA) till Wärdshuset i Tavelsjö och visar upp det några av studenterna skapat under vårens arbete. Det bygger på att vi i Tavelsjö- och Rödåbygdens utveckling, EF (TuRe) intresserat lärare på UMA för att ha Tavelsjö-Rödå området som utgångspunkt för nya tankar om hur byggnader ska kunna gestaltas i landsbygdsmiljö. En grupp av studenterna valde att använda erbjudandet.

Resultatet av vårens arbete presenterades på UMAs årliga utställning i maj där studenterna presenterar vad de skapat. Sara Thor, Ställföreträdande Perfekt, föreslog att en sådan presentation från gruppen som jobbat med Tavelsjö-Rödå kunde genomföras även i Tavelsjö.

Nu finns möjlighet den 19 juni kl. 18.00 i samband med TuRes årsstämma att ta del av de lösningar som de arbetet fram under våren. Stämman börjar sedan kl. 19.00 så det finns tid att både lyssna på Linna som är på plats och några av övriga i gruppen via videolänk på Wärdshuset.

Förslagen de visar upp är exempel på spännande nytänk om vad som är möjligt inom den befintlig bebyggelse vi har i bygden.

Påminner om stämman som börjar efter presentationen kl. 19.00. Inför den har vi lagt upp 2013 års verksamhetsberättelse som kan läsas via klick på denna länk.

Välkomna!

Styrelsen i TuRe.