SPF Umeå Norra inledde säsongen med surströmming i Flurkmarks klubbstuga.

Sävarådalens medlemmar var traditionsenligt inbjudna. Drygt 100 personer bänkade sig runt borden.

Ordförande Sten Lindberg hälsade välkommen och mötet inleddes med att musikläraren Roland Widmark, Vindeln spelade syntpiano och ledde allsången. Bland annat ' sången om SPF och 'vänliga Västerbotten' vilket kändes helt rätt att sjunga. Widmark fortsatte sedan med att spela en sydamerikansk samba, som framfördes i ett medryckande tempo.

Efter att ha sjungit surströmmingsvisan var det dags för den efterlänktade surströmmingen, som hade en strykande åtgång. Efter kaffe med kaka såldes de 500 lotterna snabbt.

Reseansvarig Sven Erik Eklund informerade sedan om höstresor, bland annat danskryssning till Åland i slutet av oktober. Ordförande redogjorde för olika aktiviter under hösten. bland annatstudiecirkel om läkemedel och stegtävling för medlemmarna.

Efter mera allsång avslutade Widmark med Louis Armstrongs 'When the saints go marching in', som belönades med livliga applåder.

Bengt Nilsson framförde därefter Sävarådalens tack och pekade bland annat på det det positiva i att föreningarna bjöd in varandras medlemmar.

Ordförande avslutatde mötet och tackade Roland Widmark, köksgruppen, lotteriansvariga med flera som medverkat till en trevlig fest.