Det finns ingen ände på slagorden när bygdens idéspruta Yngve Ferm bjuder till träff. Här skall historia skrivas! Här skall framtiden byggas! Han är en visionernas man vår gode entreprenör och är beredd att ta till alla medel för att lyckas.

Vid sin sida har han sin ständige följeslagare kommunalrådet Anders S Hansson, som med lika mycken blind beundran som spirande oro, gräver allt djupare i kommunens skattkista. Men vad kan gå fel?!

Med EU-miljoner i ryggen och med ett lysande ledarskap är allt bäddat för succé. ”Eninge Event Center” är projektet som skall lyfta vår fiktiva kommun till oanade höjder. – Om bara beställarna får ändan ur vagnen någon gång!

Men än så länge ligger centret tämligen öde. Och de berömda rondellerna är mest till glädje för ortens osnutna buskörare. Nå, svårigheter är till för att övervinnas! Yngve Ferm är inte den som kastar in handduken i första taget!

Men så kommer ett meddelande om något han inte räknat med: det går rykten om att ett besök från Bryssel är förestående. – En EU-revision!!!?!!! Nu är goda råd dyra!

Till grund ligger Gogols klassiska komedi ”Revisorn” som här fått låna sin välkända historia om dumdryg provinsialism kontra förslagen storstadscynism i en nyskriven pjäs av dramatikern Mats-Arne Larsson.

Det är en lustfylld uppgörelse med allt från suspekta EU-projekt till tomt malande visionärer och fega kommunpolitiker.

Skratt, kärlek och dråpliga missförstånd blandas med musik i ett publiknära spel. Har Du sett någon av Panikteaterns tidigare pjäser när de gästspelat i Rödå – ”Frieriet” eller ”Kabaré Karusell” så kommer konceptet att vara bekant!

Ett teaterarrangemang av Rödåsels Bygdegårdsförening i samarbete med LRF och Vuxenskolan