Under hösten har Rogers Kläder dragit igång - eller kanske det kommer att kallas RK:s efter en likartad affär i Ullared i Halland. Första helgen blev det ett smnärre kaos i Rödåsels centrum och brist på parkeringsplatser uppstod.

Det är Roger Kvarnström och Inger Almgren som öppnat en lågprisaffär för dam- och barnkäder. De driver samtidigt ICA-affären i Rödåsel, så inte verkar de rädda för att jobba.


Gamla Rödåsels snickeri

Affären, som är inrymd i lokaler i före detta Rödåsels snickeri, är på hela 500 kvadratmeter. Lokalägaren Tord Olofsson har sett till att lokalerna blivit mycket ändamålsenliga. Tord är också 'vaktmästare' och ser till att det som rör huset fungerar bra.

Satsningen, som nog de flesta torde säga är frisk, bygger så här i början på dam- och barnkläder, där inget plagg ska kosta över 300 kronor. Så småningom - om det går bra - finns det en chans att det också blir något för herrarna.


Generösa öppettider

Öppettiderna är generösa, då det alla dagar är öppet från klockan 12.00. Vardagar stänger man tidigast 16.00 och på helgerna är det öppet lite längre på lördagar. Men de exakta tiderna kan man studera i de annonser som kommer i ortens tidningar framöver.

Hur som helst blir det intressant att se om Rogers Kläder i Rödåsel kommer att bli Umeåregionens svar på GK:s i Ullared. För i så fall torde nog behovet av fler parkeringsplatser att öka markant.

Mer bilder från RK:s här (pdf-fil på 73 kB)

/Mårten Edberg