Så gott som alla ekipage lyckades ta sig i mål, trots bitvis stenig botten och bäverfällda hinder på många ställen av ån.

Först ner till mål var Jörgen, som med sin rutin och erfarenhet av forspaddling till synes enkelt navigerade sig nerför ån på en tid som måste ha varit nytt rekord.

De allra flesta ekipage tog sig ner till Kvarnsvedjan, några i bättre skick än andra. En av de två uppblåsbara kanoterna fick tidigt avbryta tävlingen pga punktering. De båda forspiloterna Jonas och Johannes kämpade länge mot vattenmassorna och sitt sjunkande ekipage men fick till sist ge sig och fick en promenad tillbaka till starten.

Vi fick se många prov på sportslighet under tävlingen, Vid flera tillfällen lånade tävlande ut paddlar till medtävlare som förlorat sina. Andra gånger väntade man in varandra så att ingen skulle behöva komma efter.

Tyvärr så ställde vädrets makter till det för oss, så den planerade grillningen efter tävlingen försvann i ett skyfall som övergick till hagel innan det lungnade sig. Vid det laget hade dock de flesta tagit skydd i bilarna eller gett sig av hem.

Se fler bilder på www.rodabygden.se