Boka in en helkväll med Hembygdsföreningen: Den 5 augusti blir det friluftsteater på Sundlingska gården i Tavelsjö. ”Livskraften ” är en berättarföreställning om människors minnen från förra seklet - en tidsresa genom 1900-talet.

Det är Marianne Folkesdotter och Hans-Ola Stenlund som medverkar i denna uppskattade föreställning. Därefter genomförs säsongens sista gammeldanskväll.


Så här står det i programbladet om Livskraften:

”Allt börjar vid midsommar 1888. Umeå stad har nyss ödelagts av lågorna i den stora branden. Därifrån tar Marianne Folkesdotter och Hans-Ola Stenlund med publiken på en tidsresa med nedslag i varje decennium med sextiotalet som slutstation. En färd som innehåller möten med allt ifrån pigor och ”lösa karlar” under 20-talet till finska krigsbarn under andra världskrigets beredskapstid.”


Bygger på samtal

Livskraften bygger på samtal med människor på äldreboenden i Umeå och Skellefteå, som sökts upp av de båda skådespelarna. Hans-Ola Stenlund har även skrivit manus. Musik ingår också i föreställningen: Gamla schlagers, skillingtryck och finsk tango får publiken lyssna till.

Föreställningen ges söndagen den 5 augusti kl. 17.30 på Sundlingska gården, Tavelsjö (vid dåligt väder inne i logen). Föreställningen tar en timme och tio minuter. Därefter finns tid att köpa fika innan den sista gammeldanskvällen för säsongen börjar kl.19.00 och håller på till 22.00.


Biljetter 50 kr

Biljetterna kostar 50 kronor (för barn 25 kronor – men föreställning är troligtvis roligast för vuxna).

Biljetter kan förköpas i Sundlingska gårdens café, och hos Gun Andersson 601 36, Katarina Nilsson 604 86, Karin Ågren 601 60, Cattis Fischer Grönlund 603 77, Lisbeth Berglund 390 01, Ulla-Britt Lindbäck 602 56 och Corina Selberg 329 02.


Det är Tavelsjö hembygdsförening som arrangerar både teaterföreställning och dansen. Teaterföreställningen ges i samarbete med ABF.

Alla är varmt välkomna!

Lena Alwerud