Nu har du chans att följa med på en riktig arkeologivandring. Det är Anders Huggert, arkeolog, och verksam vid Västerbottens museum, som kommer att vara guide. Platsen är Kammen vid Långviken, här finns bland annat lämningar av stenåldersbosättningar.

Söndagen den 10 juni, kl.10.00 ska det ske, samling i Långviken vid skylten ”Här slutar allmän väg”. Stövlar kan vara bra att ha, liksom fika och i övrigt kläder efter väder. Ta gärna cykeln.

Det är Tavelsjö hembygdsförening som anordnar vandringen. Detta är en av många aktiviteter som sker under ”Arkeologiåret 2007” som beskrivs så här:

”Under 2007 genomförs en satsning på arkeologi och förhistoria i Västerbotten. Satsningen, som går under namnet Arkeologiåret 2007, innebär flera utställningar och en rad aktiviteter runt om i länet, bland annat i Umeå, Robertsfors och Vindeln. En föreläsningsserie bjuder på många spännande teman från Västerbottens förhistoria och bland aktiviteterna kan nämnas arkeologiska exkursioner och utgrävningar, ett skolprogram och en hällbildstävling.

Bakom Arkeologiåret 2007 står Västerbottens museum, Skellefteå museum, Skogsmuséet i Lycksele, Vilhelmina museum, Umeå universitet och Länsstyrelsen i Västerbotten.”

Karta för vägvisning - klicka här (jpg).