Mickelsträskborna jobbar på för fullt för att se till att de får bredband. Nu har stort sett all fiberkabel dragits och det är dags för Tectel AB att börja med svets- och installationsjobben.

Mickelsträskprojektet är lite speciellt inom Tavelsjö ByaNät ekonomisk förening. Eftersom det rör sig om långa sträckor var det svårt att få ihop som delprojekt ocm man hanterat det som en totalentreprenad. Genom att dela upp entreprenaden, samt att byborna tog på sig rätt mycket eget arbete, kunde projektet ”räknas hem” Totalt ska 31 hushåll anslutas, 25 av dessa aktivt anslutna. Byar inom området är Mickelsträsk, Skärträsk, Avanäs och Träskliden.

Målet är att det hela ska vara driftsatt senast den 12 december.

Totalt förläggs 210 kilometer fiber. Denna fiber finns inne i 15 kilometer fiberkabel av olika sort. Sammantaget plöjs det också ned 18 kilometer slang, varav 3 kilometer är tomma och fungerar som reserv för framtiden.

Genom Mickelsträskprojektet ökar medlemsantalet i Tavelsjö ByaNät markant. Sammanlagt är vi då drygt 460 medlemmar. Att vi är många är klar fördel när det gäller möjligheten att göra bra upphandlingar och få en kostnadseffektiv drift av hela nätet.

Områdesansvarig i Mickelsträsk är Niclas Rehnman (090-68011 och 073-8038721). Tavelsjö ByaNäts projektledare är Mårten Edberg (090-61216).

En presentation med fler bilder i pdf-format finns också:

Lågupplöst (0,9 MB)

Högupplöst (5,9 MB)

Om du inte kan öppna pdf-filer kan du ladda ned programmet gratis här.

/Mårten Edberg