Den 16 oktober drog grävningen för Mickelsträskprojektet igång. De nya medlemmarna hälsas varmt välkomna till gänget!


Sammantaget ska 31 hushåll anslutas, varav 25 stycken aktivt. Byar inom området är Mickelsträsk, Skärträsk, Avanäs och Träskliden.

Totalt förläggs drygt 203 km fiber. Denna fiber finns inne i 15,6 km fiberkabel av olika sort. Sammantaget plöjs det också ned 18,6 km slang där fiberkabeln dras, varav 3,4 km är tomma och fungerar som reserv för framtiden.

Fortfarande finns det en viss möjlighet att ansluta sig för den som ännu inte bestämt sig. Ta då kontakt med Niclas Rehnman. Om man ansluter sig aktivt nu och inte väntar till dess statens skattereduktion upphör, tjänar man minst 5000 kronor!

Projektet innebär en betydelsefull ökning av medlemsantalet i Tavelsjö ByaNät, vilket är en fördel när det gäller möjligheten att göra bra upphandlingar och få en kostnadseffektiv drift av hela nätet.

Plöjning och grävning av kanalisation görs av Firma Sune Karlsson. Teknikinstallationen görs av Tectel AB.

Projektet skiljer sig därmed en del från det arbetssätt som varit tidigare inom Tavelsjö ByaNät. Dessutom ställer bybor upp för att dra fiberkabel inne i den rörkanalisation som nu grävs ned.

Byggtiden beräknas till ca 5 veckor, vilket innebär att i slutet av november ska förhoppningsvis kunna vara påpbörjad.

Områdesansvarig i Mickelsträsk är Niclas Rehnman (090-68011 och 073-803 8721). Tavelsjö ByaNäts projektledare är Mårten Edberg (090-61216).

/Mårten Edberg