DSC 1510

 Bengt Larm, Dan Eklund och Sol-Britt Eklund underhåller

Medryckande dragspelsmusik vid SPF Umeå Norras månadsmöte.

Ordförande Anitha Juslin hälsade ett åttiotal medlemmar välkommen till mötet i Flurkmarks klubbstuga. Dagens tre dragspelare Sol-Britt och Dan Eklund samt Bengt Larm fick en varm välkomstapplåd. Anitha informerade om att vi ska undersöka möjligheterna att starta en seniorgympagrupp i Tavelsjö. Lars Jonasson håller en föreläsning n den 11 mars på 76:an, om hur "fysisk aktivitet påverkar hjärnans utveckling".

Ord och ton överlämnades till dagens underhållare. Rytmisk och välbekant dragspelsmusik framfördes och Sol-Britt sjöng några vackra melodier. Detta varades med allsång. Alla stampade takten och det ryckte i benen av välbekanta gammaldansmelodier. Bengt Larm avslutade med ett dragspelssolo i en taktfast polka "i ur och skur". Gott fika serverades och Helene Ekström informerade om kommande resor, Kroatien, Dalhalla och ett besök vid Svansele Vildmarkscenter.

Efter detta sjöngs ytterligare allsång, och efter lotteridragning och dragning på motionskort tackade Anitha alla som kommit och informerade om nästa månadsmöte då vi får besök av professor Yngve Gustavsson. Anita tackade också dagens underhållare med lokalproducerad honung från Tavelsjö.

Foto: Nils-Åke Sandström