Tavelsjö ByaNät anordnade nyligen ett uppskattat möte med två olika inslag. Där informerades om föreningens byte av internetleverantör.

Tavelsjö ByaNät har tecknat ett avtal med AllTele som har med stor verksamhet bland annat i Umeå och Skellefteå. De får nu möjligheten att erbjuda ByaNät – medlemmar leverans av internetaccess och tjänster.

ByaNäts cirka 640 anslutna fastigheter inom Umeå, Vännäs och Vindelns kommuner erbjuds via den nya internetleverantören olika tjänster i nätet som IP-telefoni och IP-TV med flera tjänster förutom själva anslutningen till internet.


Bra med nya tjänster

- Vi tycker att det är bra att Tavelsjö ByaNät kan erbjuda nya och efterfrågade tjänster i nätet, vilket då AllTele svarar för, samtidigt som vi bland annat behåller föreningens egen felanmälanssupport som föreningens anslutna uppskattat, säger Hans Weinehall som är förenngens ordförande.

Just nu pågår förberedelser för att bytet till ny leverantör ska ske så smidigt som möjligt. Skiftet beräknas ske under första delen av december.


LF Fastighetsbyrå medverkade

Vid mötet medverkade även Jonas Andersson och Dick Rylander från LF Fastighetsbyrå vilka visade bilder med exempel på värdehöjande åtgärder som faktiskt var och en kan vidta på sin fastighet inför en tänkt försäljning.

Där nämndes marknadsföringsord som ”En bild säger mer än tusen ord…”. Men också att man kan relativt enkelt snygga till sin fastighet enligt modell ”man har bra betalt för lite vitfärg”. Att varierande möblering ger olika intryck, ja det förstärkte de bilder som visades och att ett i och för sig ombonat hem med många prydnader och växter kan upplevas ”rörigt” på bild kanske också åhörarna tog till sig.


Enka förbättringsåtgärder

De enkla förbättringsåtgärder på sitt hus som föreslogs, som ”… var extra noga när du städar kök och badrum, dölj aldrig eventuella skador, fixa läckande kranar, gnisslande dörrar och tröga lådor”.

Detta blev medskick att fundera kring för deltagarna vid mötet i Tavelsjö skola, en av flera aktiviteter inom ramen för Tavelsjö ByaNäts 10-årsjubileum.

/Nils-Åke Sandström