Härmed kallas till extrastämma för medlemmar i Tavelsjö ByaNät ekonomisk förening lördagen den 8 december 2012 i Rödåsels bygdegård klockan 14.00.

Föreningens medlemmar kommer, utöver extrastämman, att bjudas på information inför kommande byte av internetleverantör och vad detta kommer att innebära. Det blir också lite julmat.

Motivet till extrastämman är styrelsens förslag till stadgeändring av paragraf 6 i syfte att underlätta hantering av de avtal om som alltid upprättas mellan fastighetsägare och Tavelsjö ByaNät ekonomisk förening.

Vid försäljning av fastighet bör/ ska överföras på ny ägare, så att nye ägaren formellt också ska vara medlem i föreningen. Det är inte alltid, under årens lopp, som det fungerat vilket medfört en del extra arbete för ansvariga personer inom Tavelsjö ByaNät ekonomisk förening.

Förslaget till ändring i stadgarna berör alltså enbart paragrafen 6, se nedan. Skäl till extrastämman är att stadgeändring kräver beslut vid två på varandra följande stämmor (om stämman bifaller styrelsens beslut kommer frågan att tas upp för ett andra beslut i samband med ordinarie årsstämma våren 2013).

Förslag till stadgeändring redovisas nedan tillsammans med förslaget till dagordning.

I samband med extrastämman vill föreningen även få informera om de nya möjligheter till tjänster i nätet som TBN:s nye leverantör av internetaccess, AllTele, kan erbjuda TBN-anslutna. Visning av både IP-telefontjänster och bredbands-TV utlovas.

Avslutningsvis hoppas styrelsen att det passar mötesdeltagare att under eftermiddagen få äta lite julgröt & annat som hör julmaten till.

Avprickning mot röstlängd påbörjas klockan 13.30.

Välkomna!

Styrelsen för Tavelsjö ByaNät ekonomisk förening
/Hans Weinehall, ordförande



Förslag till dagordning för TBN:s extra föreningsstämma

Lördag 8 december 2012,
klockan 14.00 i Rödåsels Bygdegård


1. Val av stämmoordförande
2. Anmälan av protokollförare
3. Godkännande av röstlängd
4. Val av justerare
5. Fråga om stämman utlysts i behörig ordning
6. Fastställande av dagordning

7. Justering och tillägg till paragraf 6 i föreningens stadgar:

Styrelsen föreslår stämman att komplettera stadgarna avseende § 6 enligt följande, kursiverat avser tilläggstext:

”§ 6 Insats i Tavelsjö ByaNät
Medlem skall delta i föreningen med ett insatsbelopp. Insatsens storlek beslutas av styrelsen. Insatsen skall erläggas kontant alternativt genom att en insatsförbindelse tecknas. En insats återbetalas endast vid föreningens upphörande eller föreningens försäljning. Medlemsinsats kan överlåtas.

Ägare till fastighet som är ansluten till föreningens bredbandsnät har ansvar för att informera föreningen om ett förestående ägarbyte. Överlåtelse av insatsen i föreningen till den anslutna fastighetens nya ägare bör ske samtidigt med ägarbyte av fastigheten.

Om en registrerad medlem låter bli att betala medlemsavgift som beslutats av föreningen skall föreningen undersöka om den fastighet som är kopplad till medlemskapet bytt ägare.

Om ägarskifte har skett men ägaröverlåtelse avseende insatsen inte delgivits föreningen skall insatsen anses ha övergått till fastighetens nya ägare vid början av det år för vilket medlemsavgift inte betalats, dock tidigast vid dagen för fastighetens ägarbyte.

Om fastighetens nya ägare inte vill överta insatsen och därigenom bli medlem i föreningen skall detta delges föreningen. Insatsen återgår därmed till föreningen.
'

8. Avslutning